Connect with us

Etkinlikler

GÜNDER, Seçimli Olağan Genel Kurul’a gitme kararı aldı

Published

on

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER), Olağan Genel Kurul toplantısı yapılacağını duyurdu.

Konuya ilişkin GÜNDER tarafından şu açıklama yapıldı:

“GÜNDER, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu – Türkiye Bölümü Olağan Genel Kurul toplantısı; 01 Şubat 2019 Cuma günü, saat 14.00’te, Tunus Caddesi No:7 Kavaklıdere Ankara adresinde bulunan Holiday Inn Ankara otelinde yapılacaktır. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 22 Şubat 2019 Cuma günü, yukarıdaki adreste, saat 14.00’te aşağıda belirtilen gündem dahilinde, çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Derneğimiz Olağan Genel Kurulunu onurlandırmanızı dileriz.

Saygılarımızla,

GÜNDER Yönetim Kurulu

GÜNDEM

  1. Yoklama ve Açılış
  2. Saygı Duruşu
  3. Genel Kurul Divan Kurulu’nun Seçimi
  4. Genel Kurul tarafından Divan Kurulu’na Tutanakları İmza Atma Yetkisinin Verilmesi
  5. Faaliyet Raporunun Okunması ve Müzakeresi
  6. Mali Raporların Okunması ve Müzakeresi
  7. Denetim Raporunun Okunması ve Müzakeresi
  8. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun Ayrı Ayrı İbra Edilmesi
  9. Tüzük değişiklik taleplerinin görüşülmesi
  10. 2019-2020 Çalışma Programının Okunması ve Müzakeresi
  11. 2019-2020 Yılı Üyelik Aidatlarının Görüşülerek Onaylanması
  12. 2019 Yılı Tahmini Bütçesinin Görüşülerek Onaylanması
  13. 2019-2020 Dönemi Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyelerinin Seçimi
  14. 2019-2020 Dönemi Denetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyelerinin Seçimi
  15. Dilek ve Öneriler
  16. Kapanış.”

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

Mogan Enerji Avrupa’nın En Büyük Enerji Fuarında Yenilikçi Çözümlerini Sergiledi

Published

on

Türk mühendisliğini uluslararası arenada sergilemeyi hedefleyen Mogan Enerji, dünya devleriyle buluştu. Toplam 22 santrali ile Türkiye’nin dört bir yanında elektrik üretimi sağlayan Mogan Enerji, karbon ve su ayak izini de hesaplayarak iklim krizine çözüm üretmeye devam etmektedir.

Münih’te gerçekleşen Avrupa’nın en büyük enerji fuarı Uluslararası Yenilenebilir Enerji Fuarı Intersolar Europe’da, fotovoltaik paneller, enerji depolama sistemleri, akıllı enerji yönetimi çözümleri ve hidrojen enerjisi geleceğe yön veren teknolojiler olarak öne çıktı. 

Küresel iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayan sürdürülebilir enerji çözümlerinin tanıtıldığı fuarda yer alan Mogan Enerji, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonellere patentli ve aynı zamanda yenilikçi olan çözümlerini tanıttı. 

Türkiye’nin en büyükleri arasında

Mogan Enerji CEO’su Ali Karaduman, Türkiye’nin en büyük jeotermal ve rüzgar enerji santrali yatırımcıları arasında olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Yenilenebilir enerji alanında bir takım AR-GE çalışmalarımızı kendi ekiplerimizle yürüterek patentli teknolojiler geliştiriyoruz ve Türk mühendisliğini uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyoruz. Şirketimiz yenilenebilir enerji yatırımlarına devam etmektedir.’’

Su ayak izini hesaplıyoruz

İklim krizine karşı çözüm üretme konusunda yenilikçi çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Karaduman, ‘’Yurtiçinde Trakya, Ege, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu santralimiz var.  Toplam 22 santral ile gücümüz 1.058 MW. Yılda 3.850.000 MWh elektrik üretim kapasitemiz var.  Arnavutluk’ta inşa edilmesi planlanan 74,88 MW kapasiteli yatırım planımız mevcut. İklim krizine karşı çözüm üretmeye devam ediyoruz. Mogan Enerjide 2024 yılı itibariyle karbon ayak izi ve su ayak izini hesaplamaktadır’’ dedi.

Continue Reading

Etkinlikler

Geleceğe güç verenler, ICCI 2025’in enerjisinde buluştu

Published

on

Geleceğe güç verenler, ICCI 2025’in enerjisinde buluştu

Türkiye’nin alanında lider enerji etkinliği olarak bu yıl 29’uncusu düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, “Geleceğe Güç Ver!” mottosuyla enerji sektörünün bugünü ve geleceğini inşa edenleri buluşturdu. Her yıl olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarından üst düzey bakanlık, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar, bu yıl enerjinin tüm ana ve alt başlıklarını içeren konferans programıyla da sektörün yol haritasını çizdi.

Türkiye’nin alanında lider enerji etkinliği olarak sektörüne yön verenleri bir araya getiren ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, enerji sektörlerinin önde gelen aktörlerini üç gün boyunca İstanbul’da buluşturdu. Bir TG Expo grup şirketi olan Sektörel Fuarcılık tarafından organize edilen ICCI’nin 29’uncu yılında “Geleceğe Güç Ver!” mottosu ile gerçekleştirilen fuar; enerji üretimi, karbonsuzlaştırma, hidrojen, enerji depolama, e-mobilite, akıllı şebeke ve dijitalizasyon olmak üzere yedi ana alana vurgu yaptı. 70’i aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçilerin katılım sağladığı fuar, enerji gündemini uluslararası ölçekte ele alan stratejik oturum içerikleriyle de farklı ülkelerin delegasyonları tarafından takip edildi.

Ülkelerin üst düzey delegasyonları, ICCI 2025’i enerjinin çekim merkezi yaptı

ICCI 2025’in sektörün güncel gelişmelerini takip etmenin yanı sıra Türkiye’nin küresel enerji dönüşümüne katkı sağlayan önemli bir platform görevi de üstlendiğini belirten TG Expo Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü H. Cem Şenel, “Her türlü enerjinin stratejik öneme sahip olduğu günümüzde buna odaklanan uluslararası nitelikte bir fuar gerçekleştirerek sektörün en büyük paydaşlarını buluşturduğumuz için gururluyuz. Bugüne dek kamu ve özel sektör paydaşları arasında bilgi ve deneyim alışverişine olanak sağlayan fuarımız, bu yıl da birçok stratejik iş birliğine zemin hazırladı. Bu noktada özellikle fuarımızın uluslararası prestiji sayesinde üst düzey delegasyonları da ağırlama fırsatı bulduk. Bunlar arasında Güney Kore heyeti, Kırgızistan Enerji Bakanlığı yetkilileri ve Bosna Hersek Enerji Bakanlığı yetkilileri yer aldı. Uluslararası ziyaretçilerin ilgisi bu yıl bizi ayrıca sevindirdi çünkü fuarımızın başlamasından bir gün önce İstanbul’daki korkutan depreme rağmen planlarını iptal etmeden aldığımız tüm önlemlere güvendiler. Bunun yanında ICCI 2025 Konferansı ise üç farklı salonda ve 30 farklı oturumda 10’u keynote olmak üzere 150’den fazla konuşmacıyı bir araya getirdi. Böylelikle uzman isimler eşliğinde hem sektörün nabzı tutuldu hem de bugün kamuoyunda kendine yer bulan pek konu, farklı yönleriyle tartışıldı. Enerji sektörünün nabzını tutan fuarımızın gelecek yılki edisyonunu gerçekleştirmek için sabırsızlanırken çalışmalara şimdiden başlamış bulunuyoruz.” dedi.

Continue Reading

Bilgi Kaynakları

Enerji sistemlerinde gelişmiş çözümler, Intersolar Europe 2025’te sizleri bekliyor

Published

on

Yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşması hızla artıyor. Uluslararası Enerji Ajansı‘na (IEA) göre, 2030’dan itibaren yılda yaklaşık 940 GW yenilenebilir enerji kapasitesinin eklenmesi bekleniyor. 2030 yılına kadar bu artışın çoğu için güneş enerjisi öne çıkarken, yenilenebilir kapasitenin yüzde 80’inin fotovoltaik güneş panellerinden (PV) geleceği öngörülüyor. Artık ayrı bir güç kaynağı olarak ele alınmayan PV, diğer enerji teknolojileri ve uygulamalarıyla da entegre ediliyor. Enerji sistemlerinde gelişmiş çözümler, 7-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında Münih’te düzenlenen Intersolar Europe 2025’te sergileniyor.

Yenilik ve trendler söz konusu olduğunda, güneş enerjisi takvimindeki en önemli etkinlik olan Intersolar Europe 2025, enerji endüstrisi için kıtanın en büyük platformu olan The smart E Europe’un bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. 206.000 metrekare alanda yer alan 19 salonda, 3.000’den fazla katılımcı; PV, depolama, e-mobilite ve enerji yönetimi teknolojilerindeki yenilikleri sergiliyor. Start-up’lar yeniliklerini sergilemek için kendilerine ait bir alana sahipken, büyük ölçekli depolama sistemleri, PV geri dönüşümü ve hibrit enerji santralleri gibi önemli konular özel oturumlarda masaya yatırılıyor. 

6-7 Mayıs tarihleri ​​arasında Uluslararası Münih Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenecek 4 The smarter E Europe Konferansı’na, tek bir biletle erişim imkanı sağlanıyor.

Fuarda ziyaretçileri bekleyen teknolojiler:

Tandem güneş hücreleriyle verimlilikte sıçrama

Perovskit-Silikon tandem güneş hücreleriyle, yeni nesil yüksek verimli güneş hücreleri piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Bu yeni hücreler iki yarı iletken malzemeyi bir araya getirerek verimliliği yüzde 45’e kadar yükseltiyor. Alman Makine Mühendisliği Endüstrisi Birliği’ne (VDMA) göre, bu hücrelerde seri üretimin 2027 yılında başlaması bekleniyor.

Anahtar teknoloji olarak depolama

PV’den gelen elektrik üretim payının artmasıyla birlikte, şebeke yoğunluğunu en aza indirmek ve elektrik şebekesinin frekansını dengelemek için acilen daha fazla depolama sistemine ihtiyaç duyuluyor. Büyük ölçekli depolama sistemleri şebeke istikrar hizmetlerini üstlenerek elektrik arz ve talebinin dengelenmesini sağlıyor. Batarya depolama sistemlerinin şarj ve deşarjı, karı artıran ve şebeke istikrarını destekleyen yapay zeka kontrollü yazılım tarafından optimize ediliyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının optimum kullanımı: Hibrit enerji santralleri

Güneş, rüzgar ve hidroelektrik gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarını batarya depolama sistemleriyle birleştiren hibrit enerji santralleri, her bir şebeke bağlantı noktasının çoklu kullanımına izin vererek maliyetleri düşürüyor. Bir batarya depolama sisteminin entegre edilmesi, üretim ve tüketimi şebekeye hizmet edecek ve yük eğrisini optimize edecek şekilde uyumlu hale getirebiliyor; çünkü elektrik, yüksek kullanılabilirlik nedeniyle ucuz olduğunda depolanıyor ve fiyat yükseldiğinde şebekeye besleniyor.

Çift yönlü şarj: Depolama cihazı olarak e-araçlar

Elektrikli araçlar sadece elektrik tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda gücü depolayarak şebekeye geri besleyebiliyor. E.ON’a göre, tek bir elektrikli otomobil akşam ve gece boyunca yaklaşık 11 haneye elektrik sağlayabiliyor. Örneğin, şebeke hizmetleri karşılığında ücretsiz şarj sağlayarak araçtan şebekeye çözümler sunulmaya başlanıyor.

Otopark PV: İkili arazi kullanımı

Otoparkları kaplayan PV modülleri, gelişmiş araziyi verimli bir şekilde kullanırken elementlere karşı koruma sağlıyor. Elektrikli araç şarj cihazları, modüller tarafından üretilen gücün park halindeki araçları şarj etmek için kullanılmasını sağlıyor. 

Geri dönüşüm yoluyla sürdürülebilirlik

İlk güneş patlamasından (2007) yaklaşık 20 yıl sonra, çok sayıda kullanılmış modülün atılması bekleniyor. PV geri dönüşüm şirketleri döngüsel ekonomiye odaklanırken; ham maddelerin yüzde 99’una kadarını geri kazandıran modül geri dönüşüm tesisleri kurulmaya başlıyor.

The smarter E AWARD ile inovasyon ödüllendiriliyor

Fotovoltaik, enerji depolama, e-mobilite, akıllı entegre enerji ve üstün proje kategorilerindeki ürün ve tasarımlar, The smarter E AWARD ile ödüllendiriliyor. Ödül töreninin Uluslararası Münih Kongre Merkezi 1. salonda 6 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Continue Reading

Trendler