Connect with us

Etkinlikler

Artan fatura maliyetlerine akılcı çözümler Solarex İstanbul’da

Published

on

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından Ocak 2022’de belirlenen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni elektrik tarifesine göre elektriğin birim fiyatı ilk kademe kullanımda yüzde 50, ikinci kademede ise yüzde 125 zamlanmış oldu.

Artan fatura maliyetleri ile ülkemizde yenilenebilir enerjinin önemi her geçen gün daha çok ön plana çıkıyor. 2023 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının %30’a yükselmesi ve Türkiye’nin güneşte kurulu gücünün 10.000 MW olması öngörülüyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde dünyanın en yüksek güneş enerjisi yoğunluklarından birine sahip ülkemizin güneş enerji endüstrisindeki potansiyeli şaşırtıcıdır. Bu potansiyeli performansa çevirme yolunda 14.Uluslararası Solarex İstanbul Fuarı, Türkiye’nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atmasına destek olmak için tüm gücüyle çalışıyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere birçok resmi ve medya kuruluşunun desteklediği fuar, 7 – 9 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Solarex İstanbul, dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye’de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu tek ticari bir platform.

150 yerli ve yabancı katılımcı 500’e yakın dünya markasının yer alacağı, 15.000’nin üzerinde uluslararası ziyaretçiyi ağırlayan fuar, sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin katılacağı farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Özelikle üretim, yatırım ve finansman alanında seminerlerin düzenlendiği fuarda sektörün önde gelen uzmanları sektöre ışık tutuyor.

Solarex İstanbul Ortadoğu ve MENA ülkelerinden alım heyetlerini ağırlayacak

Solarex İstanbul’a özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Yemen, Mısır, Makedonya, Tunus, Sırbistan, Fas gibi ülkelerin yanında Kuzey Afrika ülkelerinden başta olmak üzere toplam 20 ülkeden üst düzey heyetler fuarı ziyaret edecek. Solarex İstanbul süresince gelecek olan alım heyetleriyle milyonlarca dolarlık iş hacmine ulaşılması bekleniyor.

Artan fatura maliyetlerinize akılcı çözümler için sizde Solarex İstanbul Fuarı’nı ziyaret edin

Temiz, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayan Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek. 7 – 9 Nisan 2022 tarihlerinde İFM-İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuar, tüm güneş enerjisi sanayisini bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Ücretsiz davetiye ve detaylı bilgi için; www.solarexistanbul.com

Etkinlikler

Enerji devleri İzmir’de buluşuyor

Published

on

BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural

İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Wenergy-2.Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Fuar Merkezi’nde açılıyor.

Temiz enerji sektörüne ev sahipliği yapacak olan Wenergy fuarında, enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, enerji depolama firmaları, e-mobilite kuruluşları, lojistik başta olmak üzere enerji ile ilgili en güçlü üretici firmalar inovatif ürün ve teknolojilerini sergileyecekler. 300’u aşkın sektörü bir araya getirecek Wenergy-2.Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda birçok yabancı ülkeden katılım bekleniyor.

BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural “Temiz enerjinin yaygınlaştırılmasıyla doğayı, çevreyi koruyabileceğiz. Aynı zamanda ekonomik etkisi de yadsınamaz. Sürdürülebilir enerjinin yaygınlaştırılması enerji ithalatımızı azaltarak, cari açığı düşürecek, milyonlarla ifade edilen döviz, ülkemiz ekonomisine kazandırılacak. Biz de BİFAŞ Fuarcılık olarak bu alanda elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu yıl 2’cisi düzenlenecek olan Wenergy ve We-Cycle fuarları ülkemiz açısından hem ekolojik hem de ekonomik anlamda çok kıymetli organizasyonlar’’

Türkiye’de elektrik enerjisi üretimi artıyor

Elektrik enerjisi kurulu gücünü 2023 yılında 100 bin Megawat üzeri bir seviyeye çıkartan Türkiye’de; yenilenebilir enerji kaynakları yüzde 54’lük paya sahip. Türkiye, Ulusal Eylem Planı’na göre; elektrik enerjisi kurulu gücünü 2035 yılında 190 bin MW’a, yenilenebilir kaynakların payını ise yüzde 65 seviyesine çıkarmayı hedefliyor. 2035 yılına kadar kurulu güç artışının yüzde 74,3’ü rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarından oluşacak. Wenergy-1.Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Kongresi, alanında en yetkin uzmanların ve enerji şirketlerinin katılımına sahne olacak. Sektörün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı kongrede; katılımcılar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, temiz enerji konusuna ışık tutacak.

Continue Reading

Etkinlikler

ICCI Fuarı’nda enerji sektörüne yenilenebilir enerji müjdesi

Published

on

ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nın açılışını gerçekleştiren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yenilenebilir enerji ile ilgili müjde verdi.  Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Komisyonumuz ve hükumetimiz yenilenebilir enerji alanında ülkemizin ve sektörün önünü açacak, ülkemizi güçlendirecek adımları atmaya devam ediyor. Maden ve enerji kanunlarında değişiklikleri kapsayan kanun teklifimiz komisyondan geçti ve genel kurulda görüşmelere başlanacak. Meclisimizin onayıyla teklifimiz yasalaşacak ve bu sayede enerji sektörümüzün önünü açmış olacağız” dedi.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile TG Expo tarafından gerçekleştirilen ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul Sanayi Odası Enerji Grup Başkanı Rıdvan Mertöz, KOJENTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, ENSİA – Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı ve KBSD – Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Hoplamaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. 3 gün boyunca 10.000 metrekarelik alanda küresel enerji piyasasının kalbinin atacağı fuar, 200’e yakın firma ve 8 bini yurt dışından olmak üzere toplamda 20 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. ICCI bu yıl ilk kez eş zamanlı gerçekleşecek Electricity Eurasia – Elektrik ve Elektrik Ekipmanları Fuarı’na da sahne oluyor.

Enerji sektörüne yeni kanun teklifi müjdesi

Fuarın açılışında konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “TBMM komisyonumuz ve hükumetimiz yenilenebilir enerji alanında ülkemizin ve sektörün önünü açacak ve ülkemizi güçlendirecek çabaların içerisindedir. Yakın zamanda komisyonumuza gelen özellikle maden ve enerji kanunlarındaki değişiklikleri kanun teklifi ilgili komisyonumuzdan geçti. Gerekli tartışmalar yapıldı. Komisyon üyelerimiz katkılarını verdi Ve genel kurulun gündemine hazır hale getirildi. Genel kurulda özellikle yenilenebilir enerjiyle ilgili bazı kanuni düzen içeren kanun teklifi görüşülmelerine başlanacak. Ümit ediyorum ki; değerli milletvekillerimizin, meclisimizin onayla da bu teklif yasalaşacak. Bu da özellikle ülkemizin siz değerli sektör temsilcilerimizin önünü açmak üzere ülkemize sağlamak üzere bu kanun teklifi de yasalaşmış olacak diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Enerji verimliliğinde başarının formülü her kademede “farkındalık”

Son yılların en kritik konularından birisinin yenilenebilir enerji olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Bu alanda atılan adımlar ve yaşanan gelişmeler hem ülkelerin güçlenmesi hem de sektör oyuncularının daha rekabetçi haline gelmelerinde şüphesiz önemli bir rol oynuyor. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak da rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kurulumu ve kurulu gücünün diğer konvansiyon termik kurulu güce göre daha fazla olduğunu görüyoruz. TBMM komisyonu olarak bunun farkındayız ve bu farkındalığın da bir gereği olarak ilgili komisyonumuz ve hükümetimizin bu alanda ülkemizin ve sektörün önünü açacak çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle bu tür fuar ve konferanslarda yapılan tartışmalar ve beraberinde sektöre ilişkin ortaya çıkan fikirlerin yasama ve yürütme için son derece kıymetli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Fakat özellikle enerji verimliliği konusunda hükümet ve ilgili bakanlıklar her ne kadar destek verirse versin toplumda ve sanayicilerimizde bu konularda gerekli eğitim, farkındalık ve bilinç oluşmadığı takdirde çabaların yeterli şekilde amacına ulaşması mümkün olmaz” dedi.

“Fuarımızın varlığı en büyük kazançlarımızdan biri”

TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel de açılış konuşmasında, “1994 yılında İstanbul’da bir Kojenerasyon Semineri ile başladığımız yolculuğumuz, kısa sürede ülkemizin enerji sektöründeki hızlı gelişme ve enerji camiasının yoğun ilgisiyle 1999 yılında ICCI (International Cogeneration Conference of Istanbul) adı altında bir Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kimliğine evrildi. Dünya enerji piyasasının jeopolitik açıdan belki de en sıcak ve hareketli coğrafyasında yer alan bir ülke olarak ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nın varlığı en büyük kazançlarımızdan biri. Fuar sayesinde oluşturduğumuz verimli, etkin, saygın ve kaliteli bir iletişim ve etkinlik platformu ile bu büyüme ve gelişme sürecine 30 yıla yakın süredir tanıklık ediyor, gelecekte de sürdürmek üzere yoğun çaba gösteriyoruz. Sürdürülebilirliği odak noktasına aldığımız fuarımızda enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, temiz teknolojiler ve çevre yönetimi gibi konularda güncel gelişmeler öne çıkacağı için bu yılın teması olarak ‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ diyeceğiz” dedi.

“Yenilenebilir enerjiyi fırsat olarak yakalayanlar avantajını görecek”

Enerjide baş döndüren dönüşümlerin yaşandığı son yıllarda fuarın günceli yakalamak ve geleceğe yönelik projeksiyonlara ışık tutmak için kritik öneme sahip olduğunu belirten KOJENTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın ise, açılışta “İklim değişikliğini yavaşlatmak ve toplumları daha temiz bir ortamda yaşatma çabaları, enerjide fosil kaynaklardan yenilenebilir enerji tüketiminin daha yüksek düzeylere geçişini zorunlu kılıyor. Enerji tüketiminin daha da artış gösterdiği günümüzde elektriğin üretildiği kaynaklar daha önemli hale geliyor. Bugün enerji yatırımlarında özellikle finansmana erişimin zor ve yüksek maliyeti nedeniyle hedeflenen yıllık büyümenin biraz gerisinde kaldığını görüyoruz. O yüzden bu dönemi geleceğe yönelik hazırlık ve planlamaların yapılması için bir fırsat olarak gören ve değerlendirenler hızlı dönüşümde bunun avantajlarını yakalayacak” diye konuştu.

Continue Reading

Etkinlikler

İnvertör trendleri: Daha fazla dijitalleşme, esneklik, kararlılık ve iletişim

Published

on

İşlevlerini, orijinal görevleri olan doğru akımı alternatif akıma dönüştürmenin çok ötesine taşıyan yeni nesil invertörler, yükselişlerini sürdürerek 7/24 yenilenebilir enerji tedariki için hayati önem taşıyor. Dijitalleşme, esneklik, stabilite ve iletişim gibi trendler onları daha akıllı, daha sezgisel ve daha entegre hale getiriyor.

Modern invertörler alanındaki en son ürünleri, teknolojileri ve trendleri sunmaya hazırlanan Intersolar Europe 2024’ün ziyaretçileri, en son gelişmeler ve yenilikler hakkında daha fazla bilgi edinme ve tüm farklı işlev türlerini keşfetme fırsatına sahip oluyor. Intersolar Forum ve Intersolar Europe Konferansı‘ndaki çeşitli sunum programları ise, fuar programını tamamlıyor. Avrupa’nın enerji sektörüne yönelik en büyük fuarlar birliği olan The smarter E Europe’un bir parçası olan Intersolar Europe; ees Europe, Power2Drive Europe ve EM-Power Europe ile birlikte 19-21 Haziran 2024 tarihleri arasında Münih’te gerçekleştiriliyor.

İnvertörler, yenilenebilir enerji arzına geçişte önemli bir rol oynuyor. Küresel PV kurulum kapasitesi arttıkça, invertörlere olan talep de artıyor. Bu gelişme Wood Mackenzie’nin Küresel Solar PV İnvertör ve Modül Seviyesi Güç Elektroniği Pazar Payı 2023 raporunda açıkça yansıtılıyor. Rapor, 2022 yılına kıyasla 2023 yılında PV invertör sevkiyatlarının yüzde 48 oranında artığını gösteriyor.

Bu gelişmeyi yönlendiren bir dizi trend bulunuyor:

Trend 1: Kolay kurulum, çalıştırma ve bakım için dijitalleşme

Dijitalleşme ilerledikçe, günümüz invertörlerinin kurulumu, çalıştırılması ve bakımı daha kolay hale geliyor. Planlama, sistem tasarımı ve hata teşhisi için dijital araçların kullanımı, yaygın bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu, enerji tüketimini ve kendi ürettiği enerjiyi net bir şekilde görselleştiren yapay zeka ve bulut tabanlı enerji yönetimi uygulamalarının giderek yaygınlaşan kullanımıyla el ele gidiyor.

Trend 2: Güçlendirme ve ölçeklenebilirlik sayesinde daha fazla esneklik

En yeni nesil inverterler çeşitli uygulamalar için kullanılabiliyor. Giderek artan sayıda üretici artık elektrik şebekesi arızaları gibi olaylara karşı koruma sağlamak amacıyla sistemleri için güçlendirme seçenekleri sunuyor. Müşteriler, priz üzerinden bireysel cihazların beslenmesinden, batarya depolama sistemleri aracılığıyla büyük ölçekli kullanıcılar da dahil olmak üzere tüm hanelere güç sağlamaya kadar ihtiyaçlarına uygun bir dizi acil durum güç seçeneği arasından seçim yapabiliyor. Modern inverterler yüksek ölçeklenebilirliğe sahip olduğundan ve değişen gereksinimlere uyum sağlayacak şekilde tasarlandığından, fazla güneş enerjisiyle aküleri veya e-araçları şarj etmek ve ısı pompalarını çalıştırmak için kullanılabiliyor. Sonuç olarak, özel kullanıcılar ve küçük işletmeler, enerji talepleri artığında veya güneş enerjisi kurulumlarını yükseltmek istediklerinde inverterlerini değiştirmek zorunda kalmıyor.

Trend 3: 7/24 yenilenebilir enerji tedariki için şebeke dengeleyici inverterler

Modern inverterlerin şebeke dengeleyici özelliklere sahip olması giderek yaygınlaşıyor. Yüzde 100 yenilenebilir enerjilere dayalı bir güç kaynağı sistemine geçişte çok önemli bir rol oynuyor. Geçmişte volanları ve kısa devre güçleriyle konvansiyonel enerji santralleri istikrarlı voltaj ve güç hattı frekansını korumaktan sorumluyken; yenilenebilir enerji sistemlerinin artması, şebeke istikrarını sağlamak için şebeke oluşturan invertörlerin bu görevi devralmasını gerektiriyor. Örneğin, Almanya’da Federal Kabine yakın zamanda yenilenebilir enerji arzı için gerekli önlemleri ve düzenlemeleri tanımlayan Sistem İstikrarı Yol Haritasını kabul etti ve şebeke oluşturan inverterler kilit konular arasında yer alıyor. 

Trend 4: Açık arayüzler aracılığıyla akıllı iletişim ve entegrasyon

Yüksek iletişim ve ara bağlantı özellikleri, en yeni nesil inverterlerin ayırt edici özellikleridir. Çoklu dijital anahtarlama çıkışları, LAN portları, entegre bir WIFI arayüzü ve Modbus TCP ve SG-ready gibi ek dijital arayüzlerle, kolay devreye alma ve sistem yapılandırması, öz tüketimi ölçmek ve görselleştirmek için bir akıllı sayaca bağlantı, hızlı izleme veri alışverişi ve ayrıca klimalar, kızılötesi ısıtıcılar, ısı pompaları ve ısıtma elemanları gibi ek tüketicilerin entegrasyonu gibi çok sayıda avantaj sağlayabilir.

 Intersolar Avrupa 2024 ile inovasyonu yakından ve kişisel olarak deneyimleyin

 Intersolar Europe, 19-21 Haziran 2024 tarihleri arasında Münih’te en yeni inverter ürünlerini, teknolojilerini ve trendlerini sunacak. Ziyaretçiler, özellikle B3, B4 ve C1 salonları olmak üzere on sergi salonunda invertörlerin en son gelişmeleri ve yenilikleri ile tüm farklı işlev türleri hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatına sahip olacak. Huawei, Power Electronics, SMA ve Sungrow gibi önde gelen inverter üreticileri fuarda olacak. Intersolar Forum’da (salon A3, stand A3.150) ve fuar başlamadan bir gün önce Uluslararası Kongre Merkezi Messe München’de (ICM) düzenlenecek Intersolar Europe Konferansı’nda gerçekleştirilecek çeşitli sunum programları fuar programını tamamlayacak.

Intersolar Europe ve paralel etkinlikler ees Europe, Power2Drive Europe ve EM-Power Europe, 19-21 Haziran 2024 tarihleri arasında Messe München’de enerji endüstrisi için Avrupa’nın en büyük fuarlar ittifakı olan inovasyon merkezi The smarter E Europe’un bir parçası olarak gerçekleşecek.

Continue Reading

Trendler