GES Yatırımcıları
Turbo Enerji, Pamesa’nın güneş fotovoltaik Projesinin genişletilmesine katılıyor

Pamesa Grupo Empresarial, verimli bir şekilde tüketilmek üzere güneş enerjisi üretmek ve depolamak ve CO2 tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla, monokristal silikon modüller ve Turbo Energy şirketinden bir dizi hepsi bir arada SunBox Smart ekipmanı kurarak fotovoltaik güneş enerjisi planını genişletti.
SunBox ekipmanı, panellerden gelen güneş enerjisi kullanımını otomatik olarak ve anında optimize eden akıllı yönetim yazılımı kullanır. Bu anlamda şirket, “Yazılım, binanın enerji tüketim programları, herhangi bir zamanda elektriğin maliyeti veya herhangi bir zamanda mevcut ve gelecekteki hava durumu gibi parametrelere bağlı olarak güneş tarafından üretilen enerjinin tüketimi veya depolanması ile ilgili kararlar alır. belirli bir konum”.
Turbo Energy’nin de üyesi olduğu Umbrella Capital grubunun bir üyesi olan IM2 Energía Solar şirketi, tüm ofisi besleyen Pamesa Cerámica ofisleri için 256 kW güneş paneli ve 50 kWh pil kurdu. ve showroom kompleksi. Lojistik Merkezi’nde ağırlıklı olarak gece ve gündüz malzeme taşıyan forkliftlere güç sağlamak için kullanılacak 6,36 kW’lık paneller ve 107 kWh’lik piller bulunuyor.
GES Yatırımcıları
Kalyon PV, ABD’de güneş paneli üretim tesisi kurmak için şirket kuruyor
Kalyon PV, ABD’de şirket kurarak yerlilik şartlarına uygun güneş paneli üretim tesisi kurmaya karar verdi; karar KAP’a bildirildi.

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. (Kalyon PV), ABD’de bir şirket kurulmasına ve bu şirket bünyesinde güneş paneli üretim tesisi yatırımı yapılmasına karar verdi. Şirket, kararı 30 Eylül 2026 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimiyle duyurdu.
Bildirime göre Yönetim Kurulu, aynı gün yapılan toplantısında operasyon ve faaliyetlerin küresel ölçekte büyütülmesi, yurt dışı satışların toplam satışlar içindeki payının artırılması ve ABD pazarında doğrudan faaliyet gösterilmesi amacıyla ABD’de şirket kurulmasına karar verdi.
ABD yerlilik şartlarına uygun üretim
Kalyon PV kurulması planlanan şirkete iştirak edecek; kuruluş işlemleri tamamlandığında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecek. Yeni şirket bünyesinde, başta güneş panelleri olmak üzere solar ürünlerin ABD mevzuatında öngörülen yerlilik şartlarına uygun şekilde üretileceği bir tesis kurulması planlanıyor. Şirket aracılığıyla ABD pazarına yönelik satış ve pazarlama yapılanması da oluşturulacak.
Süreç kapsamında vergi, hukuk ve yatırım danışmanlığı hizmetleri için ABD’de yerleşik bir danışmanlık firmasıyla sözleşme imzalandı. Yatırımın finansman ve maliyet yapısında ABD’de federal düzeydeki vergi teşvikleri ile eyalet ve yerel yönetimlerin ekonomik kalkınma teşviklerinden yararlanılması öngörülüyor. Bildirimde tesisin yeri, kapasitesi ve yatırım tutarı henüz paylaşılmadı.
Ankara’da dikey entegre üretim
Şirketin web sitesindeki bilgilere göre Kalyon PV, Ankara Başkent OSB’deki 250 bin metrekarelik entegre fabrikasında kütük (ingot), yonga (wafer), hücre ve panel üretimi yapıyor; yaklaşık 2 GW panel ve 2,1 GW hücre üretim kapasitesine sahip.
Kaynaklar
- Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş., Özel Durum Açıklaması (Genel) – “ABD’de Şirket Kuruluşu ve Üretim Tesisi Yatırımı hk.”, 30.09.2026 – KAP
- Kalyon PV kurumsal bilgileri – kalyonpv.com
Görsel: Kalyon PV
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri
Nadara, Sicilya’da İtalya’nın en büyük agrivoltaik santralini devreye aldı: 227 MW
Nadara, Sicilya’da 400 hektarın yarısını tarıma ayıran 227 MW’lık agrivoltaik GES’i devreye aldı; 156 MW’ın elektriği Amazon’a satılacak.

Yenilenebilir enerji şirketi Nadara, İtalya’nın Sicilya adasında 227 MW kurulu güce sahip agrivoltaik güneş enerji santralini (GES) devreye aldı. 23 Eylül 2026’da duyurulan ve İtalya’nın en büyük agrivoltaik santrali olarak tanımlanan tesisin 156 MW’lık bölümünün elektriği, Amazon ile imzalanan elektrik satış anlaşması (PPA) kapsamında satılacak.
Arazinin yarısı tarıma ayrıldı
Nadara’nın açıklamasına göre santral, Etna Dağı’na yaklaşık 40 km mesafede, Catania, Lentini ve Motta Sant’Anastasia belediyelerine yayılan 15 parseldeki 400 hektarlık alanda kuruldu. Alanın yarısı olan 200 hektar tarımsal üretime ayrıldı. Paneller yerden 3 metreye kadar yükseltildi; sulama için 14 kuyu açıldı ya da yeniden kullanıma kazandırıldı. Sahadaki arı kovanlarından yılda yaklaşık 4,5 ton bal elde edilmesi bekleniyor.
12 ayda, 900’ü aşkın çalışanla inşa edildi
Santralin inşaatı 12 ayda tamamlandı ve süreçte 900’den fazla kişi çalıştı. Proje kapsamında 38 bin ağaç dikildi, 2,5 km’lik kamu su yolunun bakımı üstlenildi. Nadara, santralin ömrü boyunca yerel topluluklara en az 17,25 milyon avroluk enerji verimliliği hizmeti sağlayacak. Şirketin aynı dönemde tamamladığı 46 MW’lık Sardella GES ile birlikte iki proje, İtalya’nın en büyük güneş enerjisi geliştirmesini oluşturuyor.
Açıklamalar
Nadara Büyümeden Sorumlu Direktörü Jorge Martinez, şirketin iklim değişikliğiyle mücadeleye en büyük katkısının daha fazla yenilenebilir enerji üretmek olduğunu ve bu etkinin küresel ölçekten yerele kadar hissedilmesi gerektiğini belirtti. Amazon İtalya Ülke Müdürü Giorgio Busnelli ise İtalya’da karbonsuz enerjinin en büyük kurumsal alıcısı olarak hem enerji dönüşümüne hem de çevredeki topluluklara fayda sağlayan projeleri desteklemek istediklerini söyledi.
Kaynaklar
- Nadara, “Nadara and Amazon power up Italy’s largest agrivoltaic plant with 227MW project in Sicily”, haber, 23.09.2026 – nadara.com
Görsel: Nadara
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri
Rezolv Energy, Romanya’daki 1,3 GWp’lik Dama Solar GES için 561 milyon avro finansman sağladı
Rezolv Energy, Romanya’daki 1,3 GWp’lik Dama Solar GES için 14 kuruluştan 561 milyon avro finansman sağladı; santral yılda 1.800 GWh üretecek.

Romanya ve Bulgaristan’da yenilenebilir enerji projeleri geliştiren Rezolv Energy, Romanya’nın batısındaki Arad ilinde kuracağı 1,3 GWp kurulu güçteki Dama Solar güneş enerji santrali (GES) için 561 milyon avroluk proje finansmanı sağladı. Şirket, 30 Eylül 2026’da duyurduğu projeyi Avrupa Birliği’nin karadaki en büyük yenilenebilir enerji projesi olarak tanımlıyor.
Romanya’nın güneş üretimine büyük katkı
Rezolv Energy’nin açıklamasına göre 1.000 hektarı aşan bir alana kurulacak santral, yılda yaklaşık 1.800 GWh elektrik üretecek. Bu miktar, Romanya’nın 2025’teki toplam güneş elektriği üretiminin yaklaşık yüzde 36’sına karşılık geliyor. Proje kapsamında 82 hektarlık bir alan da doğayı yeniden canlandırma amacıyla ayrılacak.
Finansmanın tamamlanmasıyla proje doğrudan inşaat aşamasına geçiyor. İnşaatın en yoğun döneminde yaklaşık 1.500 kişinin çalışması, santralin 2028’in ikinci yarısında ticari işletmeye girmesi bekleniyor. Projenin 520 MW’lık bölümü, Romanya’nın fark sözleşmesi (CfD) ihalelerinden alınan sözleşmelerle güvence altına alındı.
14 kuruluştan oluşan kredi konsorsiyumu
Finansman paketi, 10 ticari banka ve 3 kalkınma finansı kuruluşu dahil 14 kredi verenden oluşan bir konsorsiyum tarafından sağlandı. Kredi, Moody’s’ten sürdürülebilirlik değerlendirmesinde en yüksek not olan SQS1’i aldı. Rezolv Energy’nin Romanya ve Bulgaristan’daki portföyü 2,8 GW büyüklüğüne ulaşıyor.
Açıklamalar
Rezolv Energy CEO’su Alastair Hammond, bu ölçekte bir finansmanı 14 kredi verenden sağlamanın projeyi doğrudan inşaata taşıdığını ve Romanya’nın enerji dönüşümüne önemli katkı sunacağını belirtti. Şirketin yatırımcısı Actis’in Orta ve Doğu Avrupa altyapı sorumlusu Jaroslava Korpanec ise anlaşmanın, yatırımcıların Romanya’nın yenilenebilir enerji sektörüne ve Rezolv Energy’ye duyduğu güveni yansıttığını vurguladı.
Kaynaklar
- Rezolv Energy, “Rezolv Energy secures €561 million financing for the EU’s largest onshore renewable energy project”, basın bülteni, 30.09.2026 – rezolv.energy
Görsel: Rezolv Energy
GES Yatırımcıları1 yıl agoBİM 4 Yeni GES Yatırımını Devreye Aldı
GES Yatırımcıları1 yıl ago75 milyon Euro finansmanla GES ve Atık Isı Geri Kazanım Tesisleri kurulacak
GES Yatırımcıları2 yıl agoMigros, Kırşehir GES Projesi ile 600’den Fazla Mağazasını Temiz Enerji Kaynakları ile Besleyecek
GES Yatırımcıları2 yıl agoElin Yarı İletken Teknolojileri Yerli Ve Milli “Güneş Paneli Hücresi” Üretecek!
Enerji Depolama1 yıl agoAksa BESS, Türkiye’de enerji depolama alanında yeni bir dönem başlatıyor
Çatı Üstü Güneş Enerjisi2 yıl agoŞA-RA’dan Adana’ya güneş enerjisi yatırımı
Genel2 yıl agoEti Alüminyum 3 yeni GES projesini hayata geçiriyor
GES Yatırımcıları1 yıl agoNorm Holding, Bergama’daki GES yatırımıyla enerjide yeşil dönüşümünü hızlandırıyor





















