Etkinlikler
Sıfır Enerji Binalarda ENERJİ ihtiyacı nasıl azaltılıyor?

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı-TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. ZeroBuild Summit’22 hakkında ZeroBuild Summit’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil ile tüm detayları konuştuk.
ZeroBuild Summit’22 programı hakkında bilgi verir misiniz?
Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı-TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. ‘Change Starts Here-Değişim Burada Başlıyor’ sloganıyla değişimi başlatmak üzere 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın konuşmacıyı bir araya getireceğiz.
Bu yıl öncelikli hedefimiz, ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda çizilecek yeni yol haritasının ve yapı sektöründeki değişim stratejilerinin belirlenmesine öncülük yapmak. Bu doğrultuda kamu, özel sektör ve akademi arasında etkileşimi sağlayarak bilgi alışverişini arttırmayı ve ‘Sıfır Enerji Binalar’ kavramının sahiplenmek mantığından çıkıp herkesin bu sorumluluğu paylaşacağı bir platform sağlamayı hedefliyoruz.
Bu doğrultuda Paris Anlaşması’ndan Yeşil Mutabakat’ın yapı sektörüne etkilerine, Sıfır Karbon Binalar projesinden Net Sıfır Karbon Binalar taahhüdüne, yenilenebilir enerji teknolojilerinden dijitalleşmeye, finansmandan Yeşil Bina sertifikasyon sistemlerine, enerji etkin tasarım ve sürdürülebilir mimariden yapılarda karbon emisyonlarının azaltımında malzeme yönetimine uzanan, bu alanlardaki örnek çalışmalara dayanan bir program hazırlıyoruz.
Sürdürülebilir bir dünya kurgusunda Sıfır Enerji Binalar ne ifade ediyor?
Dünya hızla gelişiyor ve günümüzün küresel iklim krizi şartları bizleri dönüşümü hızla gerçekleştirmeye zorluyor. Sürdürülebilir yapılar ile bu dönüşümün gücünü yakalamak mümkün… Sürdürülebilir bir yapı, sahip olduğu özellikler vasıtasıyla içinde bulunduğu çevrenin yaşam kalitesini koruyabilir, hatta iyileştirebilir ve bunu yapmak için en yüksek düzeyde verimlilik elde etmeyi hedefler. Enerji, su ve diğer kaynaklarımızın kullanımını en az seviyeye düşürerek, enerji ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan elde ederek geleceğimizi çevresel ve finansal açılardan sürdürülebilir hale getirebiliriz. Bunun için en önemli avantajımızın Sıfır Enerji Binalar olduğunu düşünüyorum.
Zirve öncesi bir deklarasyonu imzaya açtınız. Bu deklarasyon neyi amaçlıyor?
“Sıfır Enerji Bina ile Geleceği İnşa Et” başlığıyla yayınladığımız deklarasyon ile konunun tüm paydaşlarının üzerine düşen sorumluluğu işaret etmek istedik. Deklarasyon metni, 2053 Net Sıfır Hedefine ulaşmada gerekli aksiyonları almak üzere Sıfır Enerji Binalar konusunda çalışan imzacıların benimsedikleri yaklaşımları içermektedir. Deklarasyona imza veren paydaşların Merkezi Yönetim’den beklentileri, 2053 yılına kadar bina sektörünün karbonsuzlaştırılmasına yönelik ulusal yol haritalarının geliştirilmesi ve bu konuda yasal düzenlemelerdeki eksikliklerin giderilmesidir. Bu deklarasyonun imzacıları, yeni binaların 2030’a kadar ve tüm binaların 2053’e kadar Net Sıfır Enerji Bina olması için oluşturulacak stratejik plana katkıda bulunmayı benimsemektedir. “Sıfır Enerji Bina ile Geleceği İnşa et” deklarasyonuna summit.zerobuild.org adresinden ulaşabilir ve imzalayarak değişime siz de destek olabilirsiniz.
Sıfır Enerji Binaların Enerji dönüşümü ve karbon emisyonunun azaltılmasına katkıları nedir?
Bütün dünyayı etkisi altına almış olan COVID-19’dan önce, iç ortam kalitesini önceliklendirmeyen projeler ve inşaat süreçleri genel bir eğilim iken, artık tıbbın, yapı biliminin ve iş dünyasının bir arada çalışmaya başlaması ile uzun yıllardır bilinen, bilimsel çalışmalar ve yoğun saha çalışmaları sonucunda oluşturulmuş standartlar ile yapılan binalar ve Sıfır Enerji Binalar daha fazla gündemde olmaya başladı. Sıfır Enerji Bina kavramı ile artık binayı, mal sahibi ile bina kullanıcısı arasında kısa iletişimli bir nesne veya ürün olarak geliştirmek yerine, artık bir hizmet veya kalite alanı olarak geliştirme eğilimi vardır.
İklim krizinden en çok etkilenecek ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Zararı en aza indirebilmek için en acil atılması gereken adımlar nelerdir? ZeroBuild nasıl bir rol alabilir?
İklim krizi bize kendini kimi zaman yangın, sel, kuraklık haberleriyle, kimi zaman da tür çeşitliliğinin azalması ve deniz salyasında olduğu gibi baskın türlerin çoğalması, tarımda verim kaybı haberleri ile gösteriyor. İklim krizinin nedenleri ve olası sonuçlarının uluslararası boyutta ilk kez ele alındığı Rio Konferansı üzerinden neredeyse 30 yıl geçmiş durumda. Yıllar içerisinde uluslararası onlarca toplantının gündemi olan bu konuda ilerlemeler kaydedilmiş olsa da istenilen noktaya henüz gelinemedi. Şu an uluslararası sözleşme bazında en önemli adım, bizim de yakın zamanda imzacısı olduğumuz Paris Anlaşması olarak karşımızda duruyor. Bu anlaşma, gezegenimizin sıcaklık artışını azami +1,5 derecede tutacak şekilde karbon salınımının azaltılmasını hedefliyor.
ZeroBuild yaklaşımı tam da burada önem kazanıyor. Binaların enerji tüketimi, küresel emisyonların yüzde 40’ına sebep oluyor. Bu nedenle, binalarda enerji verimliliği kritik bir öneme sahip. Elimizdeki bilgi ve deneyimin zaman kaybetmeden yaygınlaştırılması iklim kriziyle mücadelede çok önemli bir rol oynuyor. Şu andaki bilgi ve imkânlarımızla binalarda enerji tüketimini yüzde 95 seviyelerinde azaltmamız, ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi yerinde veya yakın yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlamamız mümkün. Yeter ki niyetimiz olsun. İklim krizi bizi çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan etkilerken atacağımız adımlarla dünyamızı çok daha yaşanabilir hale getirmek kesinlikle elimizde. Gezegenimizi ve içinde yaşayan tüm canlıları çok seviyor, birlikte yaşayacağımız güzel günleri düşlüyoruz. Bu nokta da ZeroBuild Summit’22’ye büyük önem atfediyoruz. Konun tüm bileşenleriyle ele alındığı en kapsamlı platformlardan bir olması zirveyi, iklim kriziyle mücadelede önemli bir yere taşıyor. Çıkış sloganımızda da dediğimiz gibi, “Değişim Burada Başlıyor!”…
Etkinlikler
Geleceğe güç verenler, ICCI 2025’in enerjisinde buluştu

Türkiye’nin alanında lider enerji etkinliği olarak bu yıl 29’uncusu düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, “Geleceğe Güç Ver!” mottosuyla enerji sektörünün bugünü ve geleceğini inşa edenleri buluşturdu. Her yıl olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarından üst düzey bakanlık, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar, bu yıl enerjinin tüm ana ve alt başlıklarını içeren konferans programıyla da sektörün yol haritasını çizdi.
Türkiye’nin alanında lider enerji etkinliği olarak sektörüne yön verenleri bir araya getiren ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, enerji sektörlerinin önde gelen aktörlerini üç gün boyunca İstanbul’da buluşturdu. Bir TG Expo grup şirketi olan Sektörel Fuarcılık tarafından organize edilen ICCI’nin 29’uncu yılında “Geleceğe Güç Ver!” mottosu ile gerçekleştirilen fuar; enerji üretimi, karbonsuzlaştırma, hidrojen, enerji depolama, e-mobilite, akıllı şebeke ve dijitalizasyon olmak üzere yedi ana alana vurgu yaptı. 70’i aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçilerin katılım sağladığı fuar, enerji gündemini uluslararası ölçekte ele alan stratejik oturum içerikleriyle de farklı ülkelerin delegasyonları tarafından takip edildi.
Ülkelerin üst düzey delegasyonları, ICCI 2025’i enerjinin çekim merkezi yaptı
ICCI 2025’in sektörün güncel gelişmelerini takip etmenin yanı sıra Türkiye’nin küresel enerji dönüşümüne katkı sağlayan önemli bir platform görevi de üstlendiğini belirten TG Expo Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü H. Cem Şenel, “Her türlü enerjinin stratejik öneme sahip olduğu günümüzde buna odaklanan uluslararası nitelikte bir fuar gerçekleştirerek sektörün en büyük paydaşlarını buluşturduğumuz için gururluyuz. Bugüne dek kamu ve özel sektör paydaşları arasında bilgi ve deneyim alışverişine olanak sağlayan fuarımız, bu yıl da birçok stratejik iş birliğine zemin hazırladı. Bu noktada özellikle fuarımızın uluslararası prestiji sayesinde üst düzey delegasyonları da ağırlama fırsatı bulduk. Bunlar arasında Güney Kore heyeti, Kırgızistan Enerji Bakanlığı yetkilileri ve Bosna Hersek Enerji Bakanlığı yetkilileri yer aldı. Uluslararası ziyaretçilerin ilgisi bu yıl bizi ayrıca sevindirdi çünkü fuarımızın başlamasından bir gün önce İstanbul’daki korkutan depreme rağmen planlarını iptal etmeden aldığımız tüm önlemlere güvendiler. Bunun yanında ICCI 2025 Konferansı ise üç farklı salonda ve 30 farklı oturumda 10’u keynote olmak üzere 150’den fazla konuşmacıyı bir araya getirdi. Böylelikle uzman isimler eşliğinde hem sektörün nabzı tutuldu hem de bugün kamuoyunda kendine yer bulan pek konu, farklı yönleriyle tartışıldı. Enerji sektörünün nabzını tutan fuarımızın gelecek yılki edisyonunu gerçekleştirmek için sabırsızlanırken çalışmalara şimdiden başlamış bulunuyoruz.” dedi.
Bilgi Kaynakları
Enerji sistemlerinde gelişmiş çözümler, Intersolar Europe 2025’te sizleri bekliyor

Yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşması hızla artıyor. Uluslararası Enerji Ajansı‘na (IEA) göre, 2030’dan itibaren yılda yaklaşık 940 GW yenilenebilir enerji kapasitesinin eklenmesi bekleniyor. 2030 yılına kadar bu artışın çoğu için güneş enerjisi öne çıkarken, yenilenebilir kapasitenin yüzde 80’inin fotovoltaik güneş panellerinden (PV) geleceği öngörülüyor. Artık ayrı bir güç kaynağı olarak ele alınmayan PV, diğer enerji teknolojileri ve uygulamalarıyla da entegre ediliyor. Enerji sistemlerinde gelişmiş çözümler, 7-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında Münih’te düzenlenen Intersolar Europe 2025’te sergileniyor.
Yenilik ve trendler söz konusu olduğunda, güneş enerjisi takvimindeki en önemli etkinlik olan Intersolar Europe 2025, enerji endüstrisi için kıtanın en büyük platformu olan The smart E Europe’un bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. 206.000 metrekare alanda yer alan 19 salonda, 3.000’den fazla katılımcı; PV, depolama, e-mobilite ve enerji yönetimi teknolojilerindeki yenilikleri sergiliyor. Start-up’lar yeniliklerini sergilemek için kendilerine ait bir alana sahipken, büyük ölçekli depolama sistemleri, PV geri dönüşümü ve hibrit enerji santralleri gibi önemli konular özel oturumlarda masaya yatırılıyor.
6-7 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Münih Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenecek 4 The smarter E Europe Konferansı’na, tek bir biletle erişim imkanı sağlanıyor.
Fuarda ziyaretçileri bekleyen teknolojiler:
Tandem güneş hücreleriyle verimlilikte sıçrama
Perovskit-Silikon tandem güneş hücreleriyle, yeni nesil yüksek verimli güneş hücreleri piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Bu yeni hücreler iki yarı iletken malzemeyi bir araya getirerek verimliliği yüzde 45’e kadar yükseltiyor. Alman Makine Mühendisliği Endüstrisi Birliği’ne (VDMA) göre, bu hücrelerde seri üretimin 2027 yılında başlaması bekleniyor.
Anahtar teknoloji olarak depolama
PV’den gelen elektrik üretim payının artmasıyla birlikte, şebeke yoğunluğunu en aza indirmek ve elektrik şebekesinin frekansını dengelemek için acilen daha fazla depolama sistemine ihtiyaç duyuluyor. Büyük ölçekli depolama sistemleri şebeke istikrar hizmetlerini üstlenerek elektrik arz ve talebinin dengelenmesini sağlıyor. Batarya depolama sistemlerinin şarj ve deşarjı, karı artıran ve şebeke istikrarını destekleyen yapay zeka kontrollü yazılım tarafından optimize ediliyor.
Yenilenebilir enerji kaynaklarının optimum kullanımı: Hibrit enerji santralleri
Güneş, rüzgar ve hidroelektrik gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarını batarya depolama sistemleriyle birleştiren hibrit enerji santralleri, her bir şebeke bağlantı noktasının çoklu kullanımına izin vererek maliyetleri düşürüyor. Bir batarya depolama sisteminin entegre edilmesi, üretim ve tüketimi şebekeye hizmet edecek ve yük eğrisini optimize edecek şekilde uyumlu hale getirebiliyor; çünkü elektrik, yüksek kullanılabilirlik nedeniyle ucuz olduğunda depolanıyor ve fiyat yükseldiğinde şebekeye besleniyor.
Çift yönlü şarj: Depolama cihazı olarak e-araçlar
Elektrikli araçlar sadece elektrik tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda gücü depolayarak şebekeye geri besleyebiliyor. E.ON’a göre, tek bir elektrikli otomobil akşam ve gece boyunca yaklaşık 11 haneye elektrik sağlayabiliyor. Örneğin, şebeke hizmetleri karşılığında ücretsiz şarj sağlayarak araçtan şebekeye çözümler sunulmaya başlanıyor.
Otopark PV: İkili arazi kullanımı
Otoparkları kaplayan PV modülleri, gelişmiş araziyi verimli bir şekilde kullanırken elementlere karşı koruma sağlıyor. Elektrikli araç şarj cihazları, modüller tarafından üretilen gücün park halindeki araçları şarj etmek için kullanılmasını sağlıyor.
Geri dönüşüm yoluyla sürdürülebilirlik
İlk güneş patlamasından (2007) yaklaşık 20 yıl sonra, çok sayıda kullanılmış modülün atılması bekleniyor. PV geri dönüşüm şirketleri döngüsel ekonomiye odaklanırken; ham maddelerin yüzde 99’una kadarını geri kazandıran modül geri dönüşüm tesisleri kurulmaya başlıyor.
The smarter E AWARD ile inovasyon ödüllendiriliyor
Fotovoltaik, enerji depolama, e-mobilite, akıllı entegre enerji ve üstün proje kategorilerindeki ürün ve tasarımlar, The smarter E AWARD ile ödüllendiriliyor. Ödül töreninin Uluslararası Münih Kongre Merkezi 1. salonda 6 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Etkinlikler
GREEN ENERGY EXPO & ROMENVIROTEC 2025: Bükreş’te Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuarı

Yenilik ve Sürdürülebilirlik Bükreş’te: Ülkenin En Büyük Yeşil Teknoloji ve Çözüm Fuarı GREEN ENERGY EXPO & ROMENVIROTEC Romexpo, 9-11 Nisan Öne Çıkanlar:
- 500’den fazla markadan 15,000 metrekare alanda sergilenecek binlerce yüksek performanslı yeşil teknoloji ve çözüm.
- Sürdürülebilir yaşam için 360 derece yaklaşım – yenilenebilir enerji üretimi, akıllı atık toplama, içme ve atık su yönetimi ve dijitalleştirilmiş kamu hizmetleri için yenilikçi teknolojiler.
- Yerel ve uluslararası önemli organizasyonların yer aldığı onlarca etkinlik ve tartışma.
- Yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir oyuncu olan Çin dahil ulusal pavyonlar.
- AB mevzuatıyla uyumlu olarak su ve atık su yönetimi, tekstil atıkları, tehlikeli atıklar, enerji depolama, kompostlama ve enerjiye dönüşüm gibi yeni ve temel konulara odaklanma. Tartışmalar, Avrupa çevre yasal değişikliklerini, yeni kentsel atık su arıtma direktifini, enerji fiyatlandırması ve sübvansiyon kaldırılmasının etkilerini, yenilenebilir kaynaklarda yatırım fırsatlarını, enerji depolama entegrasyon yönetmeliklerini, kendi tüketimi için yeşil enerjiyi ve daha fazlasını kapsayacak.
- Yerel yönetimler için ilgi çekici konular, yeşil geçişin hızlandırılmasından (fon erişimi, sürdürülebilir altyapı, dijitalleşme, düzenleyici zorluklar) enerji, su ve atık yönetiminde stratejik yatırımlara kadar uzanmaktadır.

Bükreş, 13 Şubat 2025 GREEN ENERGY EXPO, ROMENVIROTEC ve yeni URBAN SMART EXPO kavramı bir araya gelerek Romanya’nın akıllı sürdürülebilirlik teknolojilerine ve çözümlerine adanmış en kapsamlı platformunu oluşturuyor. Ülkenin en büyük yeşil fuarı olarak 9-11 Nisan tarihlerinde Romexpo’da gerçekleşecek olan etkinlik, yenilenebilir enerji (güneş, rüzgar), akıllı atık toplama, sınıflandırma ve geri dönüşüm, su ve hava arıtma, enerji verimliliği, dijitalleştirilmiş kamu hizmetleri ve kentsel yaşamın akıllı dönüşümü gibi yenilikleri içerecek. “Sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına erişim, toplumun ortak çabasını gerektirir. Bu nedenle, kamu sağlığı, çevre koruması, enerji verimliliği ve akıllı altyapı gelişimi için en iyi çözümleri tanıtmaya devam ediyoruz. Urban Smart Expo kavramıyla, Romanya topluluklarının sürdürülebilir ve dijitalleştirilmiş geleceği için geniş çaplı bir platform oluşturduk. Burası, yaşam kalitesini iyileştirmek için yenilikçilerin karar vericilerle buluştuğu yer,” diye belirtti Camelia Buda, EUROEXPO FUARLARI Genel Müdürü ve GREEN ENERGY EXPO & ROMENVIROTEC organizatörü. Fuar, 500’den fazla marka, onlarca etkinlik ve yerel ve uluslararası lider organizasyonların katılımını içerecek. Güçlü bir uluslararası varlık, önemli yenilenebilir enerji çözümlerini sergileyen Çin gibi ulusal pavyonlar tarafından sağlanacak. 2025 Baskısı Üç Ana Sektöre Odaklanacak:
- GREEN ENERGY EXPO
- Öncelikli olarak güneş enerjisi teknolojilerine odaklanacak:
- Güneş modülleri (PV), inverterler, bataryalar, depolama sistemleri, e-mobilite, montaj ve optimizasyon sistemleri, enerji verimliliği çözümleri ve aksesuarlar.
- Ayrıca rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, biyoenerji, hidrojen çözümleri ve enerji verimliliği teknolojileri de kapsanacak.
- 10 Nisan: ENERJİ GÜNÜ – Energynomics ile birlikte düzenlenen bir konferans serisi, kamu gündemindeki ana konuları ele alacak: enerji fiyatlandırması, elektrikli mobilite, enerji depolama çözümleri, kendi tüketimi için yeşil enerji ve bina enerji sürdürülebilirliği.
- ROMENVIROTEC
- Çevre koruma çözümlerine adanmış:
- Atık toplama, sınıflandırma ve geri dönüşüm ekipmanları (atık toplama araçları, akıllı toplama istasyonları, sınıflandırma ve geri dönüşüm çözümleri, sokak temizliği, tehlikeli atık yönetimi).
- Su yönetimi yenilikleri: analiz ve laboratuvar teknolojileri, su temini ve kanalizasyon sistemleri, pompalar, boru hatları, su ve atık su arıtma tesisleri.
- Ana etkinlikler:
- Çevre ve Enerji Uluslararası Forumu (FADI ve Infomediu Europa tarafından düzenlenen) – Ekonomi, Çevre ve Enerji Bakanlıklarından hükümet temsilcileri ile.
- Romanya’da Su ve Atık Su Sorunlarına İlişkin Uluslararası Konferans – APPFE ve FADIDA tarafından sunulan başarılı projeleri ve yatırım fırsatlarını içeren atölye çalışmaları ve yuvarlak masa toplantıları.
- Romanya’da ilk kez, ISWA (Uluslararası Katı Atık Derneği) profesyoneller ve üst düzey yöneticiler arasında NETWORKING için bir buluşma noktası olacak.
- Romanya Atık Yönetimi ve Sanitasyon Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Sanitasyon Konferansı.
- URBAN SMART EXPO
- Gelecek teknolojisinin prototiplerinin yer alacağı bir demo alanı içerecek.
- Romanya Akıllı Şehir Derneği ile birlikte düzenlenen etkinlik serisi:
- Kentsel hareketlilik, akıllı altyapı, zeki aydınlatma, bağlantı, akıllı yaşam, güvenlik, yönetişim, dijital hizmetler, kentsel dahil olma.
- 10 Nisan: Belediye Başkanları ve Yerel Yönetim Kongresi + Sürdürülebilirlik Ödülleri Galası – Romanya’nın sürdürülebilir geleceğini şekillendiren liderler için bir NETWORKING ve tanınma etkinliği. Ortaklar ve Katılımcılar
- ARM, APPFE, FADI, ARSMD, Romanya Kompost Derneği (ARC), İnşaatçılar Federasyonu, RPIA, ISWA, Solar Akademi, Energia Inteligentă, Solar Plaza Zirvesi ve Alman RETech Ortaklığı gibi önde gelen derneklerle işbirliği içinde düzenlenmiştir.
- 500’den fazla katılımcı arasında Huawei, Canadian Solar, Jinko Solar, Fronius, GoodWe Technologies, JA Solar, Scania, Renault, Sungrow, Victron Energy, TrinaSolar, SMA, Stäubli, Veolia, SULO, Solaredge Technologies ve daha pek çoğu yer alacak. Kimler Katılmalı? Bu etkinlik, yenilenebilir enerji, enerji üretimi (yeşil ve geleneksel), yatırımcılar, bankalar, gayrimenkul geliştiriciler, şehir planlamacıları, inşaat uzmanları, teknoloji şirketleri, kamu politikası uzmanları, danışmanlar, girişimler, STK’lar ve akademi profesyonellerine yöneliktir. Ayrıca yeşil ve akıllı çözümlerle ilgilenen hükümet temsilcileri, yerel yetkililer ve ev kullanıcıları için de açıktır. Ziyaretçi Bilgileri
- Ücretsiz Giriş: 9-10 Nisan (10:00-18:00) ve 11 Nisan (10:00-16:00).
- Yer: Romexpo, B2 Pavyonu & açık platformlar.
- Daha fazla bilgi için: greenenergyexpo-romenvirotec.ro.
ROMEXPO & EUROEXPO FUARLARI Hakkında ROMEXPO, Romanya’nın en önemli iş etkinlikleri, fuarları, zirveleri ve NETWORKING forumlarını barındıran, yenilikçi ve büyük ölçekli etkinliklere sahne olan bir mekândır. EUROEXPO FUARLARI, 12 büyük ticaret fuarı portföyüne ve 25 yılı aşkın deneyime sahip Romanya’nın ikinci büyük fuar organizatörüdür, profesyonelleri yenilik ve uzun vadeli ortaklıklar için bir araya getirir.
- Solar Panel1 yıl ago
Fotovoltaik bilim adamı Back Contact teknolojisini geleceğin hücre teknolojisi olarak görüyor
- Solar Panel1 yıl ago
LONGi, Silikon Heterojunction Arka-Kontakt (HBC) Güneş Hücrelerinin Verimliliğinde %27.09 ile Yeni Bir Dünya Rekoru Kırdı
- Sektör Haberleri1 yıl ago
FOX ESS ve ASUNIM, Türkiye ve İberya pazarlarına invertör ve enerji depolama çözümleri tedarik sözleşmesi imzaladı
- Solar Panel2 yıl ago
1.5 GW Tedarik Anlaşması: PV International ve LONGi, Hi-MO X6 Arka Temas Modülleri Dahil Anlaşmayı İmzaladı
- GES Yatırımcıları2 yıl ago
Sanko Enerji ‘Hilal Ges’in Kurulumunu Siemens İle Yapacak
- Solar Panel2 yıl ago
LONGi çatı üstü ürünleri için yeni marka kimliğini duyurdu
- Sektör Haberleri2 yıl ago
İsveç’in En Büyük Güneş Enerjili Tarlası İnşa Ediliyor: İsveç Güneş Enerjisi İçin Bir Dönüm Noktası
- Genel1 yıl ago
Milyon dolarlık yatırımları minimum güvenlik maliyetiyle korumak: Securitas’la mümkün!