Connect with us

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

İzocam Tekiz GES Uyumlu Çatı Paneli ile Şantiye’nin Yıldızı Ödülleri’nde “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi” seçildi

Published

on

İzocam Tekiz GES Uyumlu Çatı Paneli ise Şantiye'nin Yıldızı Ödülleri'nde “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi” seçildi

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam’ın yalıtımlı panel ve sac işleme markası olan İzocam Tekiz, gerek yurtiçi ve yurtdışındaki başarıları gerekse üretim gücü ile adından söz ettiriyor. Avrupa’nın önde gelen yalıtım firmalarının üye olduğu Avrupa Panel ve Profil Derneği’nin (EAPP) üyeleri arasında yer alarak Avrupa’da ülkemizi başarıyla temsil eden lider firma, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarılarını da 2 önemli ödülle taçlandırdı. Firmanın, yalıtım sektöründe fark yaratan ürünleri arasında yer alan İzocam Tekiz Kombi Panel, Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2024’te “Yılın Çatı Malzemesi” ödülüne layık görülürken, İzocam Tekiz GES Uyumlu Çatı Paneli ise Şantiye’nin Yıldızı Ödülleri’nde “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi” seçildi.

Çatı Cephe Dergisi tarafından düzenlenen yalıtım sektörünün gelenekselleşen organizasyonu Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2024, 17 Nisan’da İstanbul Yapı Fuarı’nda gerçekleşti. Türkiye yalıtım sektörüne fark yaratan firmaların ve isimlerin ödüllendirildiği törende, İzocam Tekiz Kombi Panel “Yılın Çatı Malzemesi” ödülüne layık görüldü.

Eğime bağlı olmaksızın tüm çatılarda ısı ve su yalıtımı ve yangın güvenliği amacı ile kullanılabilen; üst yüzeyi PVC veya TPO membran kaplı olan İzocam Tekiz Kombi Panel, taşyünü ve poliüretan/PIR özelliği bir arada taşıyor. Yangına karşı dayanımıyla BROOF (t2) sınıfında yer alan İzocam Tekiz Kombi Panel, Türkiye’de üretilen membranlı paneller arasında FM sertifikasına sahip ilk ve tek ürün olma özelliği de taşıyor.

Şantiye® Dergisi ve Dijital Platformları tarafından yeni-inovatif-sürdürülebilir çözümlerin inşaat sektörüne daha yakından tanıtılmasına katkı sağlanması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Şantiye’nin Yıldızı” ve “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi/Teknolojisi” ödülleri ise 20 Mayıs’ta Hilton İstanbul Kozyatağı Otel’de gerçekleşti. İzocam Tekiz GES Uyumlu Çatı Paneli, okur oylaması ve jüri değerlendirmesi sonrası “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi” seçildi. İzocam Tekiz’in yenilikçi tasarımı olan Solar Çatı Paneli, özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyor. Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla da su yalıtım zaafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırarak çatılarda maksimum koruma sağlıyor.

İzocam Tekiz, Türkiye sandviç panel sektörünü Avrupa’da temsil ediyor

Ödüllü marka İzocam Tekiz, 2022 yılından bu yana Avrupa’nın önde gelen yalıtım firmalarının üye olduğu Avrupa Panel ve Profil Derneği’nin (EAPP) üyeleri arasında yer alıyor. Avrupalı sektör paydaşlarını bir araya getiren EAPP’nin 36 ülkeden 78 asıl üyesi, 50 kadar da ilişkili (hammadde ve ilişkili ürün üreticileri, taşyünü, çelik, vida, poliüretan, vb.) üyesi bulunuyor. Sandviç panel ile ilişkili konularda lobi faaliyetlerini yürüten dernek, ISO, CEN, CPE, MFB, IFD gibi uluslararası standardizasyon komitelerine de üye göndererek panel üreticilerini temsilen yönetmeliklere müdahil oluyor. Dernek her yıl organize ettiği European Congress olarak adlandırılan Genel Kurul toplantılarıyla da sektörün uluslararası gündemine yön veriyor. İzocam Tekiz’in de katılımcı olarak yer aldığı, derneğin 2022 ve 2023 Genel Kurullarında; pazar dinamikleri, yeni ürünler, yönetmelik değişiklikleri, üzerinde çalışılan yönetmelikler, mimari yaklaşımlar, sürdürülebilirlik gibi konular detaylarıyla ele alındı. Son Genel Kurul toplantısı 26-27 Ekim tarihlerinde Hollanda’da organize edilen derneğin, 2024 Genel Kurulu’na ise Türkiye ev sahipliği yapacak. Avrupa’nın önde gelen sandviç panel firmalarının temsilcileri bu yıl İstanbul’da buluşarak sektörün mevcut durumunu ve öngörülerini masaya yatıracak.

İzocam Tekiz, yıllık 4 milyon m² üretim kapasitesine sahip

Avrupa Panel ve Profil Derneği üyesi İzocam Tekiz, yıllık 4 milyon m² yalıtımlı panel ve sac işleme kapasitesine sahip. Sanayi yapılarına yönelik nitelikli ve hızlı çözümler sunan firma, ürün gamında yer alan taşyünü ve PUR/PIR yalıtımlı çatı-cephe panelleri, taşıyıcı profiller, çatı-cephe trapezi ve soğuk depo paneli ürünlerini, yatırımcılar ve proje sahiplerinin ihtiyacına uygun olarak üretiyor. Formlandırılmış iki metal arasında yalıtım çekirdeği bulunan yalıtımlı panellerden oluşan ürünleri ile zeminden çatıya, duvardan döşemeye ve tesisata kadar hızlıca uygulama imkanı sağlayan firma, binalarda hem yangın güvenliği hem de enerji tasarrufu sağlanmasını garanti altına alıyor. Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışı pazarlarda da tercih edilen ürünler arasında yer alan İzocam Tekiz ürünleri, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine ve Avrupa Standartlarına (EN) uygun olarak üretilerek piyasaya sürülüyor.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Humanis, Arazi GES (Güneş Enerji Sistemleri) Yatırımı ile Sürdürülebilir Kalkınmayı Destekliyor

Published

on

Humanis Çerkezköy Fabrika Güneş Enerji Santralleri

Çıktığı sürdürülebilirlik yolculuğunda insan odaklı yaklaşımıyla ön plana çıkan Humanis, kaynaklarını toplum, çevre ve iş dünyası için en verimli şekilde kullanmaya kararlı. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ilkelerini benimseyen ve bu doğrultuda hareket eden Humanis, bu defa Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “Erişilebilir ve Temiz Enerji”yi odağına aldı. 2023 yılında çatı alanlarına kurduğu güneş enerji santrallerinin yanı sıra, tesis sınırlarında yer alan arazide kurduğu güneş enerji santrallerini yılın ilk yarısında devreye alarak ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor.

Sektörün en hızlı büyüyen ilaç ve sağlık şirketi Humanis, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ilkelerini benimseyerek çıktığı sürdürülebilirlik yolculuğunda insan odaklı yaklaşımla hareket etmeye devam ediyor. “Herkes için sürdürülebilir sağlık” anlayışıyla mevcut kaynaklarını toplum, çevre ve şirketleri için en verimli şekilde kullanmayı hedefleyen Humanis, sürdürülebilir kalkınmanın temellerinden biri olan “Erişilebilir ve Temiz Enerji”yi öncelikleri arasında belirledi.

Humanis, çatı alanlarına kurduğu güneş enerji santrallerinin yanı sıra, tesis sınırlarında yer alan arazide de Güneş Enerji Santralleri (GES) kuruyor. Humanis, bu güneş enerji santrallerini Mayıs ayı içerisinde devreye alarak ilaç sektöründe bir ilke imza atmayı planlıyor. Bu adım, şirketin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanımını hızla artırarak 2030 yılına kadar karbon emisyonu azaltma hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Humanis’in bu sürdürülebilirlik adımları, yalnızca ilaç ve sağlık sektöründe değil, aynı zamanda tüm sektörlerde çevreye duyarlı ve insana değer veren bir iş modelinin nasıl olabileceğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor. Konuyla ilgili, “Biz sürdürülebilir sağlığın sadece bir sorumluluk değil, aynı zamanda topluma ve çevreye olumlu bir etki yaratma fırsatı olduğuna inanıyoruz” diyen Humanis Teknik Operasyonlar Genel Müdürü Fatih Elay, “Yenilikçi güneş enerjisi girişimlerimiz ve sürdürülebilirliğe olan sarsılmaz bağlılığımızla insana ve doğaya önem vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Continue Reading

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Systemair Türkiye’den 880 bin Euro’luk GES yatırımı

Published

on

Türkiye iklimlendirme ve havalandırma sektörüne ilkleri kazandıran Systemair Türkiye, 5 bin 500 m² alan üzerine kurulu ve 880 bin Euro maliyetli GES yatırımını hayata geçirdi. Türkiye’de sektörünün en gelişmiş GES yatırımını gerçekleştiren Systemair Türkiye, bu sayede 717 ton CO₂ salımının da önüne geçecek.

Yaşam alanlarına yönelik taze hava sağlama misyonunu kendi sektörüne sunduğu öncü girişimlerle sürdürülebilir kılan Systemair Türkiye, yeni GES yatırımını hayata geçirdi. Global sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirirken bir yandan da sektörüne değer katacak yeni projeler üreten Systemair, 880 bin Euro’luk GES yatırımı ile yıllık 1500 MW enerji üretecek. 20 yıl kesintisiz performansa sahip GES yatırımıyla birikte fabrikasını daha sürdürülebilir kılan Systemair, kendi enerjisinin tamamını üretme hedefi konusunda da önemli bir adım attı. Dilovası’ndaki fabrikasının yıllık enerji ihtiyacını GES’te ürettiği  enerjinin yüzde 65’lik kısmı ile karşılayacak olan marka, bu girişimi ile  717 ton CO₂ salımını önleyip sürdürülebilirlik hamlesini daha güçlü kılacak.

Systemair, GES yatırımıyla yılda 717 ton CO₂ salımının önüne geçecek

Uzun yıllardır attıkları tüm önemli adımları sürdürebilirlik bakış açısı ile planladıklarını ifade eden Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu, yatırıma dair şu ayrıntıları paylaştı: “Sürdürülebilirliği üretim sahamızın en önemli yapı taşlarından biri olarak görüyor, Systemair olarak 2030/31 dönemine kadar çeşitli operasyonlardan kaynaklanan kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonlarımızı 2019/20 dönemine kıyasla yüzde 50 oranında azaltmayı amaçlıyoruz. Fabrikamızda yağmur suyunun toplanması, ısı yalıtımı, su ve enerji tasarruflu ekipman kullanımı, verimli ısıtma ve soğutma sistemleri, atıktan ısı geri kazanım sistemleri gibi geniş perspektife sahip verimli kaynak uygulamalarımız mevcut. Yine üretim süreçlerimizi de sürdürülebilirlik temelinde şekillendirirken imza attığımız GES yatırımımız, 5 bin 500 m² alan üzerinde 2 bin 200 adet 550Wpe nominal güç değerinde Tier-1 güneş paneline sahip. Böylelikle harcadığımız enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlama şansı yakaladık. Enerji üretiminin yüzde 65’i, fabrikamızın yıllık tüm enerji ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca enerji fazlasını da şebekeye vererek Türkiye ekonomisine de yenilenebilir kaynaklarla katma değer sağlayacağız. Yatırımımızın en önemli özelliği ise yıllık olarak 717 ton CO₂ salımının önüne geçecek olması.”

Continue Reading

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

İngiltere Ulusal Sergi Merkezi’nde Güneş Enerjisiyle Çalışan Şarj İstasyonu 180 Elektrikli Araç İçin Enerji Sağlıyor

Published

on

7 Eylül 2023’ten beri faaliyette olan pb pulse Gigahub™, İngiltere’nin en büyük şarj istasyonlarından biridir ve aynı anda 180 elektrikli araca enerji sağlama kapasitesine sahip olan bir 80 KW güneş enerjisi sisteminden beslenmektedir. Dev güneş enerjili çatı, EV Network tarafından Birmingham’daki Ulusal Sergi Merkezi’nde inşa edildi ve Birmingham ve çevresinde güvenilir bir elektrikli araç şarj altyapısı geliştirmeye yönelik önemli bir adım daha atılmış oldu. 80 kWp fotovoltaik sistem, sürdürülebilir enerji çözümleri uzmanı Ineco Energy tarafından gerçekleştirildi ve dünyanın en büyük fotovoltaik modül ve güneş yongaları üreticisi olan LONGi Solar’ın çift yüzlü fotovoltaik modüllerinden kullanıldı. Ayrıca, SolarEdge, akıllı enerji çözümlerini sağlarken Bluetop Solar Parking de şarj istasyonu için güneş enerjili çatı kurulumunu gerçekleştirdi.

Güneş enerjisi, elektrikli araçlara geçişe destek oluyor

Elektrikli araçlara geçiş şimdiye kadar yavaş ilerledi. Bunun başlıca nedenlerinden biri, gelecekteki talebi karşılamak için hızla büyümesi gereken elektrikli araç şarj altyapısının eksikliğidir. Aynı zamanda, sektör, Avrupa’nın karbon salınımını azaltma çabalarını destekleme fikrini, yeşil enerji ile yeşil enerji sağlama fikrini destekleyen çözümler arıyor. Güneş enerjisi, en hızlı büyüyen ve ekonomik yenilenebilir enerji kaynağı olduğundan, gelecekteki tüm elektrikli araç geçişinde önemli bir rol oynayacaktır.

“Ineco Energy’nin Direktörü Angus Rose, “Ulaşımdan kaynaklanan İngiltere’nin toplam emisyonlarının %24’ünden fazlasını oluşturduğu göz önüne alındığında, elektrikli araç altyapısı, İngiltere’nin Sıfır Karbon’a geçişinin vazgeçilmez bir parçasıdır. NEC Gigahub, yılda 7 milyon ziyaretçi ve 60 milyon araç trafiğine sahip olanlar için geleceğin benzin istasyonunun bugünkü halini gösteren örnek bir tesis olacaktır. Gündüzleri yerindeki güneş çatısı da dahil olmak üzere yenilenebilir enerji ile beslenen ve geceleri LED’lerle aydınlatılan şarj istasyonu, temiz ve pratik bir elektrikli araç şarj altyapısı sunar. LONGi Solar, bize son derece güvenilir ve verimli modüller sağlayan güvenilir bir ortak olmuştur. Kurulum için, uygulamaya en yüksek çıktıyı sağlamak amacıyla çift yüzlü güneş panellerini kullanmaya karar verdik,” dedi. Ineco Energy, bugüne kadar temiz ve daha ucuz elektrik üretiminin eşdeğerine denk gelen 13.5 GWH’ten fazla temiz elektrik üreten bir güneş sistemi kurdu.

“LONGi olarak, Birmingham’daki İngiltere otoyol ağındaki bu yeni Gigahub gibi bir projeyi desteklemekten gurur duyuyoruz. LONGi olarak “güneş enerjisi için güneş” konseptini izliyoruz, yani temiz enerjiyi temiz enerji ile üretme fikrini benimsemekteyiz. Elektrikli araçları güneş enerjisiyle şarj etmek, LONGi’nin DNA’sına uygun bir yaklaşımdır,” dedi LONGi’deki İngiltere Satış Müdürü Sean McSorley.

“Bu sitenin oluşturulmasında tedarikçi ve yüklenici seçimimiz kritikti; bir bayrak gemisi sitesi olarak, çok sıkı projelerin zamanında hizmet verdiği en iyi sınıfta hizmeti gerektiriyordu. Bu konuda Ineco ile çalışmak örnek olmuştur, sadece işletme projesini değil, sitenin önemini de anlamaları önemliydi. Birçok hareketli parça olduğundan, esneklik, uzmanlık ve verimlilik büyük talep görüyor. Angus ve Ineco’daki ekip ile çalışmak mükemmel oldu, proje mükemmel bir şekilde teslim edildi ve bize bu inanılmaz tesisi sunma imkanı tanıdı,” dedi The EV Network’ün CEO ve Kurucu Ortağı Reza Shaybani.

2012’den 2022’ye kadar LONGi, 290 GW fotovoltaik ürün üreterek toplamda 1.15 milyon GWh’nin üzerinde bir birikimli temiz enerji üretimine ulaştı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından tahmin edilen küresel enerji gridinin ortalama emisyon faktörüne dayanarak, bu, 2022’deki toplam küresel enerji ile ilişkili karbon dioksit (CO2) emisyonlarının %1.46’sını (536 milyon ton) önlemeye eşdeğerdir.

LONGi, “Güneş için güneş” konseptini ilk kez 2018’de 24. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda önerdi. Bu konseptin arkasında, temiz enerjiyi temiz enerji ile üretme hedefi yatmaktadır. 2020’de LONGi, sırasıyla RE100, EP100, EV100 girişimlerine katılarak ve SBTi’ye katılarak tüm dört küresel girişime katılan ilk Çinli şirket oldu. Bu yıl, LONGi’nin yakın dönem hedefi, Paris Anlaşması’ndaki 1.5°C hedefiyle uyumlu olan SBTi tarafından onaylandı.

Continue Reading

Trendler