Connect with us

GES Yatırımcıları

Güneş enerjisinde güç birliği

Published

on

Yıllık 1,3 GW güneş paneli üretim kapasitesiyle Avrupa ve Türkiye’nin en büyük güneş paneli üretim firması olan CW Enerji, DBE Holding iştiraki DBE Energy ile 250MWp’lik iş birliği anlaşması imzaladı. DBE Energy, 2023’te başlayacak güneş enerjisi santrali yatırımlarında Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim kapasitesine sahip CW Enerji’nin üreteceği yüksek verimli güneş panellerini kullanacak. DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşması ile 2023 yılında gerçekleştirilecek güneş enerji santrali yatırımlarında, enerji alanında cari açığı azaltmaya destek olacağız. Aynı zamanda da yaklaşık 400 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Yatırım toplam 220 milyon dolar bütçe ile tamamlanacak.” diye konuştu.

3 kıtada 7 farklı ülkede 11 markasıyla faaliyetlerini sürdüren DBE Holding, iştiraki DBE Energy ile fotovoltaik güneş paneli üretiminde faaliyet gösteren CW Enerji ile 250MWp’lik iş birliği anlaşması imzaladı. 2023 yılında başlayacak yatırımlar için düzenlenen imza törenine; DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, CW Enerji CFO’su Melik Yetim, DBE Holding CEO’su Efrahim Türkmen, DBE Energy CEO’su Rıfat Göksu ve FOUR Charger CEO’su Selçuk Aslan katıldı. 

‘Cari açığı azaltmaya destek olacağız’

CW Enerji ile yapılan anlaşma ile ilgili değerlendirmeler yapan Mehmet Taha Pınar, “CW Enerji yıllık 1,3 GW güneş paneli üretim kapasitesiyle Avrupa ve Türkiye’nin en büyük güneş paneli üretim firması. Bu alanda da sektörün ilk zamanlarından bugüne süre gelen başarılı ilişkimize bugün bir yenisini daha ekledik. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşması ile 2023 yılında yapılacak güneş enerji santralı yatırımlarında, enerji alanında cari açığı azaltmaya destek olacağız. Aynı zamanda da yaklaşık 400 Milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Bu sayede 312 Bin ton karbon salınımı engellenmiş olacak. Toplam 220 Milyon dolar bütçe ile tamamlanacak olan yatırımlarla güneş enerjisinden üretilecek enerji ile yaklaşık 110 bin nüfuslu bir yerleşimin elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak.” dedi.

Daha iyi bir dünya için çalışıyoruz

Yeni nesil teknoloji altyapılarından yenilenebilir enerji ve elektrikli şarj istasyonlarına kadar kurdukları ekosistemle, geleceğin teknolojisini bugünden kullandırdıklarını ifade eden Mehmet Taha Pınar, “Yeni nesil yenilenebilir enerji alanlarında, yenilikçi üretim ve yönetim teknolojileri ile katma değeri yüksek modeller geliştirerek, tüm kullanıcılara ulaştırılmasına öncülük eden global bir şirket olma vizyonuyla hareket ediyoruz. DBE Holding olarak her bir markamızla daha iyi bir dünya için çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

GES Yatırımcıları

Norm Holding, Bergama’daki GES yatırımıyla enerjide yeşil dönüşümünü hızlandırıyor

Norm Holding, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği yeni Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını devreye aldı.

Published

on

Norm Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Öztürk

Norm Holding, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği yeni Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını devreye aldı. 1 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla faaliyete geçen İzmir Bergama Akçenger GES Tesisi, 6.631,56 kWp / 4.920 kWe kurulu güce sahip. Tesisin yılda yaklaşık 9.946.000 kWh elektrik üretmesi ve böylece 72.000 ağaca eşdeğer bir çevresel katkı sağlaması öngörülüyor.

Sürdürülebilir üretim hedeflerini kararlılıkla sürdüren Norm Holding, yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 1 Ağustos 2025 tarihinde devreye giren İzmir Bergama Akçenger GES Tesisi, 6.631,56 kWp / 4.920 kWe kurulu gücüyle yıllık 9.946.000 kWh elektrik üretmeyi hedefliyor. Bu üretim miktarı, doğaya kazandırılacak yaklaşık 72.000 ağaca eşdeğer çevresel katkı anlamına geliyor.

Norm Holding, yeni yatırımın devreye alınmasıyla birlikte kurulu gücünü 48,7 MW’ye çıkararak toplam elektrik ihtiyacının yüzde 60’tan fazlasını güneş enerjisinden sağlayabilecek.

Karbon emisyonunu azaltmanın yanı sıra; Avrupa Birliği’nin 2026’da yürürlüğe girecek “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması”na uyum sağlamak açısından da stratejik bir adım olarak değerlendirilen yatırımla ilgili, Norm Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Öztürk şunları kaydetti:

“İklim krizi çağında, karbon ayak izimizi azaltmak ve enerji verimliliğimizi artırmak artık bir tercih değil; kurumsal bir zorunluluk. Paris Anlaşması hedefleriyle uyumlu şekilde, 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 emisyonlarımızı yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Bergama’daki yeni GES tesisi yatırımımız, samimiyetle benimsediğimiz bu hedeflere adım adım ilerlediğimizin somut bir göstergesidir. Kaynaklarımızı verimli kullanmaya, yenilenebilir enerji yatırımlarımızla çevresel etkimizi mümkün olan en az seviyeye indirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Continue Reading

GES Yatırımcıları

Eksim Enerji’den Koru Derneği’ne güneş enerjisi desteği

Türkiye’nin yeşil dönüşümüne yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimiyle katkı sağlayan Eksim Enerji, KORU Derneği’nin yenilenebilir enerjiye geçişini desteklemek amacıyla Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunu gerçekleştirdi.

Published

on

Eksim Enerji’den Koru Derneği’ne güneş enerjisi desteği

Türkiye’nin yeşil dönüşümüne yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimiyle katkı sağlayan Eksim Enerji, KORU Derneği’nin yenilenebilir enerjiye geçişini desteklemek amacıyla Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunu gerçekleştirdi. Kurulan sistemle dernek, elektrik tüketiminde %80’e varan tasarruf sağlayarak atık yönetimi ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinde çevresel etkisini güçlendirecek.

Eksim Enerji, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, çevre bilincinin artırılması ve israfın önlenmesi yönünde çalışmalar yürüten KORU Derneği ile yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında, Koru Derneği’nde bulunan kompost dönüşüm tesisinin çatısının tamamına güneş panelleri kuruldu. Buradan üretilecek yenilenebilir enerji sayesinde Dernek, kompost fabrikasının elektrik tüketiminde %80’e varan tasarruf sağlayarak, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinde çevresel etkisini güçlendirecek.

İklim ve çevre bilincini yaygınlaştırma çalışmaları

Eksim Enerji tarafından KORU Derneği’ne kazandırılan güneş enerjisi sistemiyle birlikte, kompost fabrikası ihtiyacı olan elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını kendi üretecek. Yenilenebilir enerji kullanımıyla derneğin çevreye duyarlı projeleri daha güçlü bir altyapıyla desteklenirken, kaynakların verimli kullanılması yönünde de örnek bir model oluşturuluyor. Hayata geçirilen yeni proje, yalnızca KORU Derneği’nin faaliyetlerine katkı sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda toplumda yenilenebilir enerjiye geçişin ekonomik ve çevresel faydaları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Gıda atıkları kompostla doğaya dönüyor

Koru Derneği yakın bir zamanda kafe-fırın zinciri Aslı ile gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmasıyla da gıda atıklarını komposta dönüştürmeye başlandı. Aslı Mağazaları’nda oluşan ayda yaklaşık 2 ton gıda atığının dönüştürüldüğü projede, üretilen kompost sebze, meyve, süs ve tarla bitkilerinin yetiştirilmesinde kullanılıyor. Yerel yönetimlerin park ve bahçelerinde de kullanılan organik içerikli kompost, şehirlerin yeşil alanların gelişimine önemli katkı sağlıyor.

Continue Reading

Enerji Depolama

Galata Wind Avrupa’da büyüyor

Galata Wind, Almanya ve İtalya’da portföyüne katacağı toplam 92 MW’lık kurulu güce sahip yeni güneş enerjisi ve batarya projelerini 2026 yılında devreye almayı hedefliyor.

Published

on

Galata Wind Avrupa’da büyüyor

Yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimiyle Türkiye’nin öncü enerji şirketlerinden Galata Wind, Avrupa’daki büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım daha attı. Şirket, Almanya ve İtalya’da portföyüne katacağı toplam 92 MW’lık kurulu güce sahip yeni güneş enerjisi ve batarya projelerini 2026 yılında devreye almayı hedefliyor.

Avrupa yatırımlarını koordine etmek amacıyla kurulan %100 bağlı ortaklık Galata Wind Energy Global B.V. çatısı altında faaliyet gösteren SunSpark GmbH, Almanya’da yerleşik CL Holding AG ile iki adet Güneş Enerji Santrali (GES) projesini satın almak amacıyla sözleşme imzaladı.

Almanya’nın Bavyera bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan projeler, 9 MW ve 12 MW olmak üzere toplam 21 MW güce sahip bulunuyor. SunSpark GmbH daha önce de aynı şirketten 22 MW gücünde GES projesi satın alarak Almanya’daki ilk yatırımını gerçekleştirmişti.

Galata Wind Energy Global B.V.’in İtalya’daki %100 bağlı ortaklığı Solevento Investments S.R.L. ise toplamda 9 MW kurulu güce sahip iki adet inşaata hazır PV GES projesini bünyesinde barındıran Montescaglioso 1 S.r.l. ve Ferrandina 14 S.r.l. şirketlerinin hisseleri satın aldı.

Bu girişimlerle Avrupa’daki yatırımlarına devam eden Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “2025-2027 dönemi için belirlediğimiz 300 MW’lık yurt dışı yatırım hedefimiz doğrultusunda imzaladığımız bu anlaşmalar, Galata Wind’in küresel bir oyuncu olma yolunda attığı stratejik adımlardır. Avrupa’daki varlığımızı güçlendirirken, sürdürülebilir ve yenilikçi enerji çözümlerini daha geniş coğrafyalara taşıma kararlılığımızı da bir kez daha ortaya koyuyoruz.”

Almanya’daki projelerde izin süreçlerinin en kısa zamanda tamamlanmasının ardından inşaat faaliyetlerine başlanması planlanıyor. GES’ler Almanya’da bir süredir ayrı mevzuat yapısına sahip ve yenilenebilir enerji ihaleleri (EEG) de dahil olmak üzere çeşitli teşvik mekanizmalarına dahil edilen Tarım GES (Agri-PV) şeklinde projelendirilecek. Satın alınan projeler, bağımsız Batarya Depolama Ünitesi (Stand-alone BESS) uygulamalarını da içerecek şekilde planlandı. Hem GES’lerin hem de BESS’lerin aynı bağlantı noktasından şebekeye elektrik sağlayarak sinerji yakalanması da hedefleniyor. 2026 yılında devreye alınması planlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte Galata Wind’in Almanya’daki toplam hedef kapasitesi 43 MW Agri-PV ve 40 MW BESS olmak üzere 83 MW’a ulaşacak.

Galata Wind İtalya’daki yatırımlarında yeni teşviklerden yararlanacak

Galata Wind Energy Global B.V.’in İtalya’daki %100 bağlı ortaklığı Solevento Investments S.R.L. aracılığıyla satın aldığı Montescaglioso 1 S.r.l. ve Ferrandina 14 S.r.l. şirketlerinin hisseleri, İtalya’nın Puglia bölgesinde kurulacak olan ve toplamda 9 MW kurulu güce sahip iki adet inşaata hazır PV GES projesini bünyesinde barındırıyor. İtalya’da bu yıl açıklanan teşvik mekanizmalarından faydalanmayı hedefleyen Galata Wind, ülkedeki yenilenebilir enerji ihalelerini (FERX) de değerlendiriyor. Satın alınan projelerin 2026 yılında devreye alınması hedefleniyor.

Hem Almanya’da hem de İtalya’da kurulunu gücünü artırmak için faaliyetlerine devam eden Galata Wind’in, açıklanan projeler ile birlikte Avrupa’daki toplam kurulu kapasitesi 52 MW GES ve 40 MW BESS olmak üzere 92 MW’a ulaşacak.

Almanya’daki projelerin Agri-PV ve BESS içeriğiyle çevresel ve teknolojik açıdan katma değer yaratması, İtalya’daki projelerin ise inşaata hazır oluşu nedeniyle kısa vadede devreye alınabilecek olması; Galata Wind’in sürdürülebilirlik vizyonu ve küresel büyüme stratejisiyle tamamen örtüşüyor.

Continue Reading

Trendler