Connect with us

GES Yatırımcıları

Göktekin Enerji’nin GES projeleri hız kesmeden devam ediyor

Published

on

Güneş enerjisi sektöründeki faaliyetlerini “bizim için güneşe bakmak geleceği görmektir” şiarıyla sürdüren Göktekin Enerji, bugüne kadar devreye aldığı 100 MW’ın üzerindeki anahtar teslimi GES ve devam eden 50MW çatı GES projeleri ile sektörün parlayan yıldızları arasında yerini aldı.

2020 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam eden Göktekin Enerji, İstanbul’dan Ankara’ya Kocaeli’nden Adana’ya yurdun pek çok farklı yerindeki projeleri bir bir hayata geçiriyor. Yapımı devam eden ve tamamlandığında toplam 9.993,06 kWp kurulu gücünde olacak Adana AOSB’de yer alan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj San. AŞ’ye ait 4 adet fabrika çatısında Güneş Enerji Santralleri proje uygulaması devam ediyor olup, bunlar arasında 1.746,36 kWp gücündeki ABCO-2’de sona yaklaşılmış durumda. Kendi elektriğini üretecek  olması ve aylık mahsuplaşma yöntemi ile tüketim fazlası elektrik üretimlerinin satışı ile Abdioğulları Plastik sektördeki rekabet gücüne daha da güç katılacak.

Abdullah Göktekin: “GES yatırımlarımız devam ediyor”

Son aylarda Ağrı, Van, Adana ve Osmaniye’de toplam 36 MW arazi tipi santral kurulumunu tamamladıklarını söyleyen Göktekin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göktekin, firmanın çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Ayrıca Samsun Bafra’da bir Tiryaki Holding iştiraki olan Yeşil Küre Organik Ürünlere ait 24 adet tavuk kümesine 5 MW çatı GES’in kurulumunu gerçekleştirdik. Halihazırda Erzurum, İzmir, Bitlis ve Eskişehir’de 35 MW arazi tipi, 50 MW civarında çatı tipi GES kurulumumuz devam etmektedir. Mevcutta kalan az sayıdaki lisanslı GES projelerinden biri olan Bitlis ili Adil Cevaz ilçesindeki 16 MWe gücündeki lisansın sahibi Gülbahar Elektrik Üretim AŞ firmasının %100 hissesini EPDK onayına müteakiben devraldık.  Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki GES yatırımları çok uzun vadeli getiri sağlayan yatırımlardır. Panellerin kullanım ömrü 40 yıldan fazladır. Ürün garantisi 10 yıl, performans garantisi ise 25 yıldır. Böyle bakıldığında malzemenin kalitesinin ne kadar önem arz ettiği aşikârdır. Biz her zaman dünyanın en iyi ve en çok satan panellerini yayınlayan Bloomberg Tier 1 listesindeki markaların panellerini kullanıyor, verimliliği en yüksek malzemelerden seçim yapıyoruz. Her ne kadar kendi mühendisimize çok güveniyor, en iyi işi yaptığımızı iddia ediyor olsak bile kendi kendimizi bağımsız teknik müşavirlere denetlettiriyoruz. Ayrıca iş kolumuzla ilgili, her yaptığımız santrale TUV Kalite Standartları Sertifikası çıkartıyoruz. Yani yatırımcılarımız ve müşterilerimiz dünya standartlarına haiz TUV Kalite Standartları Sertifikasına sahip bir santral sahibi olmuş oluyor.”

Anahtar teslim GES projeleriyle sektöre katkılarını sürdüren Göktekin Enerji, şu başlıklar altında hizmet sunuyor:

  • Yatırım ve süreç danıșmanlığı
  • Uygulama alanı keșfi
  • Üretim simülasyonları
  • Yatırım fizibilitesi
  • İzinler ve bürokratik süreç yönetimi
  • Projelendirme
  • Optimal ürün tedariki
  • Uygulama ve montaj
  • Test, devreye alma ve kabul ișlemleri
  • Satıș sonrası bakım-ișletme
  • Monitoring (performans izleme)

     Türkiye’nin ilk ve tek enerji verimliliği danışmanlığı sertifikalı GES Uygulayıcı firması olan Göktekin Enerji, aynı zamanda Solaredge marka invertörlerin Türkiye distribütörlüğünü de yürütmektedir.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

GES Yatırımcıları

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti

Published

on

2024 yılında yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarına ağırlık veren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı 3,1 milyar TL gelir ile tamamladı. 2024’te yaklaşık 2 milyar TL net kâr açıklayan şirketin Türkiye’de depolamalı RES ve GES projeleri, İtalya’da ise RES projeleri ile ilgili yatırım çalışmaları devam ediyor. 

IC Holding’in enerji sektöründeki uzmanlığıyla yenilenebilir enerji alanında güçlü adımlar atan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan bilanço sonuçlarına göre 2024 yılında toplam gelirleri 3,1 milyar TL’yi bulan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı yaklaşık 2 milyar TL net kâr ile tamamladı. Aktif toplamı 38,3 milyar TL’ye ulaşan IC Enterra, 2024 yılında da güçlü nakit akışını korudu. 2024 yılında dokuz hidroelektrik santralinde toplam 1.053 GW saat elektrik üreten şirket, YEKA Erzin-2 güneş santralinin de devreye girmesiyle birlikte 2025 yılında elektrik üretimindeki gücünü daha da artırmış olacak.  

“2024 YILI PROJE GELİŞTİRME VE YATIRIMLAR AÇISINDAN İYİ BİR YIL OLDU”

2024 finansal sonuçlarını değerlendiren IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz halka arz sürecimiz oldukça başarılı geçti. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağlamayı sürdürdük. Hatay’da toplam mekanik kurulu gücü 136 MWm olan YEKA Erzin-2 GES projemizi kademeli olarak devreye aldık. Yıl içinde küresel pazarlarda ilk adımı İtalya ile attık. İtalya’da toplam 108 MW kapasiteli 2 RES projesinin yatırım süreçlerini devam ettiriyoruz. Yine bu ülkede greenfield ilave rüzgâr ve güneş projeleri geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz” dedi.

“YATIRIMCILARIMIZA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BÜYÜME VAAT EDİYORUZ”

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda büyüme stratejisini sürdürdüğünü belirten Taşkın Kızılok şunları söyledi:

“Erzincan’da 61 MW’lik Bağıştaş Hibrit GES Projesi’yle ilgili yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Toplam kurulu gücü 485 MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili de çalışmalarımız mevcut takvimimiz doğrultusunda ilerliyor. IC Enterra olarak güçlü finansal yapımız, kârlı iş modelimiz ve değerlerimizle yatırımcılarımıza sürdürülebilir bir büyüme vaat ediyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründe öncü olma vizyonumuzla, yeni teknolojiler ve verimliliği artıracağız.” 

Continue Reading

GES Yatırımcıları

Galata Wind ilk yurt dışı yatırımını Almanya’da gerçekleştiriyor

Published

on

Galata Wind 22 MW’lık bir Güneş Enerji Santrali projesiyle Almanya’nın güneyinde Agri-PV (Tarım GES) ve Batarya ünitesi inşaatına başlayacak. 

Yenilenebilir enerji alanında global bir oyuncu olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Galata Wind, yurt dışındaki yenilenebilir enerji yatırımlarını koordine etmek ve yatırım stratejilerini hayata geçirmek amacıyla kurduğu %100 bağlı ortaklığı Galata Wind Energy Global B.V.’nin Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk adımını attığını açıkladı.

Bu kapsamda, Galata Wind Energy Global B.V.’ye bağlı olarak Almanya’da faaliyet gösteren %100 bağlı ortaklığı SunSpark GmbH tarafından detaylı inceleme (Due Diligence) süreçleri başarıyla tamamlanarak 22 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin devir işlemleri gerçekleştirildi.

Almanya’nın güneyinde hayata geçirilecek olan santral, Tarım GES (Agri-PV) ve Batarya Ünitesi inşaatını kapsayacak şekilde planlandı. Devir işlemlerinin ardından, devam eden izin süreçlerinin kısa sürede tamamlanması ve santralin inşaata hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Galata Wind’in Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk ve önemli adımı attığını belirten ve değerlendirmede bulunan CEO’su Burak Kuyan şu açıklamada bulundu; “Bu proje, 2025-2027 arası yurt dışı yatırım vizyonumuz olan 300 MW’lık kapasitenin faaliyete geçmesine ve global bir oyuncu olma hedefimize önemli bir katkı sağlamasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 2025 yılında da büyüme stratejimiz kapsamında yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz. Yurt içi ve yurt dışında satın alma fırsatlarını yakından takip ederek, yenilenebilir enerji alanındaki konumumuzu her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 2030 yılına kadar yurt dışındaki projelerimizle birlikte yenilenebilir enerji kapasitemizi 1.000 MW’ın üzerine çıkarmayı ve böylelikle global bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” 

Continue Reading

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım 

Published

on

BSH Türkiye, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında yenilenebilir enerji dönüşümünde önemli bir adım attı. Çerkezköy’deki malzeme deposunun enerji tüketimi çatısına yerleştirilen fotovoltaik paneller ile karşılanacak. Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğündeki paneller yılda 3 GWh enerji üretimi ile 1.370 ton CO₂ emisyonunun önüne geçilmesini sağlayacak. 

BSH Türkiye, iklim ve çevre taahhütleri kapsamında sürdürülebilirlik odaklı dönüşümüne devam ediyor. Çerkezköy’de bulunan dev üretim yerleşkesinde bulunan malzeme deposu Fotovoltaik (PV) panelleri ile yenilenebilir enerji üretimine başladı. Malzeme deposunun çatısına yerleştirilen fotovoltaik paneller yılda 3 GWh enerji üretimi sağlayarak 1.370 ton CO₂ emisyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayan PV panelleri, malzeme deposunun yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılarken; tüm yerleşkenin yıllık elektrik tüketiminin de yüzde üçüne denk gelen miktarda yeşil enerji üretecek.

BSH Çerkezköy Tesis Yönetimi ve Türkiye Sürdürülebilirlik, Çevre ve İSG Yönetimi departmanlarının liderliğinde yürütülen proje, operasyonlarında kaynak verimliliğini artırmayı ve yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Elde edilen yenilenebilir enerji malzeme deposunun yıllık elektrik ihtiyacını tamamen karşılayarak Çerkezköy yerleşkesinin de karbon ayak izini azaltmasına önemli bir katkı sağlayacak.

Yenilenebilir enerji üretiminin artırılması hedefleniyor

Projenin ikinci aşamasında Çerkezköy kampüsündeki diğer uygun çatı alanlarına da PV sistemleri kurularak yeşil enerji üretiminin artırılması hedefleniyor. 2020 yılından bu yana tüm lokasyonlarında Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını karbon-nötr olarak gerçekleştiren BSH, önlenemeyen emisyonlar için karbon dengeleme projelerine destek verirken, 2030 yılına kadar kullanılan elektriğin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Continue Reading

Trendler