Solar Teknolojileri
GoodWe, daha güçlü ve akıllı String İnverterlerini sunuyor
GoodWe, PV inverterlerinin ve enerji depolama çözümlerinin araştırılmasına ve üretimine odaklanan lider ve stratejik bir kuruluştur.
GoodWe, yeni string inverteri olan 100kW-136kW’lık HT Serisi ürününü tanıtmaktan mutluluk duyuyor. Dünya çapında çokça satışı yapılan son derece başarılı SMT & MT serisi inverterleri ile ticari & endüstriyel PV inverter çözümlerinde dünyanın lider oyuncularından biri olan GoodWe, on yıllık deneyimi ile yeni HT Serisi string inverterlerini sunuyor. GoodWe HT Serisi inverterler; 100kW, 120kW ve 136kW olarak çeşitli güç aralıklarına sahiptir.
Halihazırda 1100Vdc’nin altında 80kW’a kadar güç aralığı ile oldukça başarılı olan MT Serisi, şimdi yerini GoodWe ürün sepetindeki en büyük kapasiteli PV inverteri olan ve 136kW’a kadar çıkabilen HT Serisi’ne bırakıyor. HT Serisi, ticari & endüstriyel kategorideki çatı ve saha projelerinde kullanılmaya uygun olarak üretilmiştir.
1100V DC girişli HT Serisi’nin 100kW-136kW modelleri mevcuttur. 100kW’lık seçeneği; 1100V DC giriş voltajı ile 10 MPPT; 120kW ve 136kW’lık seçenekleri ise, yine 1100V DC giriş voltajı fakat 12 MPPT’dir. 100kW ve 120kW’da 400Vac düşük voltajlı şebeke çalışma kapasitesi; 136kW’da ise, 500/540Vac yüksek voltaj mevcuttur.
Yeni HT Serisi; kurulumda daha yüksek tasarruf sağlamayı, enerji üretimini artırmayı ve mevcut izleme seçeneklerini çeşitlendirmeyi amaçlayan; güvenliği, en zorlu ulusal standartlara göre mümkün olan en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. HT Serisi, aynı zamanda oldukça cazip hale getirdiği teknolojik yenilikleri kullanıcılara sunmaktadır. Tüm bu kapsamlı avantajlar göz önünde bulundurulduğunda; HT Serisi, teknolojik olarak gelişmiş ve büyük çaplı projelerde rahatlıkla kullanabilecek bir inverterdir.
HT Serisi’nin ön plana çıkan güçlü yönleri aşağıdaki kategorilerde geniş bir şekilde sınıflandırılabilir:
1- Güçlü Performans – Minimal LCOE – Yüksek Verim:
HT Serisi inverterler, bi-facial modülleri ile uyumludur ve bi-facial modüllerin artan talebi için mükemmel bir tercihtir; mevcut güneş enerjisinden maksimum üretim sağlar. En yüksek verim için 12 MPPT’nin yanı sıra, zamana uygun bir şekilde çalışan izleme sistemleri ile birlikte bir kullanım sunar. HT Serisi, enerji üretiminde ortaya çıkan kayıpları en aza indirgeyerek %99’luk yüksek verimlilik sağlar. %50 DC aşırı yük kapasitesi ve % 15 AC aşırı yük kapasitesi ile enerji üretim taleplerini karşılar. Ayrıca, HT Serisi; düşük voltajlı başlatma ve 50℃ gibi zorlu ortamlarda tam çıkış kapasitesi ile tüm PV sistemi boyunca üretimi en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.
2- Daha Düşük Sistem Maliyeti:
HT Serisi, entegre dizi seviyesi izlemeye ve AC & DC tarafında dahili SPD’ye sahiptir; bu da onu, sistem maliyet dostu bir ürün haline getirir. Entegre Anti-PID fonksiyonu, ayrı bir PID kutusunu ortadan kaldırarak maliyeti düşürür. Enerji üretimi analizi için PLC iletişim ile sağlanabilen ömür boyu ücretsiz inverter izleme çözümü ve yatırım geri dönüşünün daha kısa sürede gerçekleşmesi için kesintisiz bir üretim performansı sunar.
3- Zamanın En Güvenli İnvertörü:
HT Serisi, Tam Film kapasitör tasarımı ile sigortasız ve LCD ekransız bir tasarımı sunar. Film Kondansatörünün ömrü, 70℃ üzerindeki ortamda Alüminyum Elektrolitik Kondansatörden 4 kat daha uzundur; daha iyi güvenlik ve yüksek güvenilirlik sağlayan AC konektör sıcaklık algılama ile birlikte gelir. HT Serisi inverterler, isteğe bağlı olarak eklenebilen AC kesiciler ve Anti-PID korumalara sahiptir; ayrıca, nem ve sıcaklık algılama cihazları içerir. Yüksek güvenilirlik sağlamak için HT Serisi; ağır toz girişinden ve her yönden gelebilecek yüksek basınçlı su tehditinden korunmak, ayrıca inverter performansını artırmak için IP66 koruma sınıfı ile güçlendirilmiştir. İnverterler, yüzer güneş enerjisi projelerine yerleştirilebilecekleri gibi çöl ve fırtına gibi aşırı zorlu ortamlara maruz kaldıklarında bile mükemmel çalışabilecekleri yüksek dayanıklılıkta üretilmiştir.
4- Daha düşük bakım maliyetleri için yenilikçi ve çok yönlü izleme seçenekleri:
Daha düşük kurulum maliyetleri sağlayan alüminyum kablolarla uyumluluk gibi özelliklere ek olarak, HT Serisi’nin çok yönlü ve kapsamlı izleme seçenekleri; operatörlere, daha düşük bakım maliyetleri sağlar. HT Serisi, dizi ve tesis bazında IV eğrisi teşhisi yapabilir; ayrıca, hava durumu istasyonlarının izleme sistemine eklenmesi ile önemli ölçüde daha fazla iyileştirme yapabilme potansiyeline sahiptir. Ek olarak; HT Serisi inverterler, USB flaş disklerde algılanan hataları kontrol etme seçeneğinin yanı sıra, kullanıcının ayarlarının Bluetooth üzerinden yapılandırmasını sağlayan üçüncü taraf izleme cihazları ile de uyumludur.
GoodWe’nin geçen yıl IHS tarafından küresel çapta üç-fazlı string inverterlerinin en büyük 4. tedarikçisi olarak tanımlanması sayesinde Türkiye, Brezilya ve Macaristan gibi pazarlarda genişleyen kurulumlarla GoodWe MT Serisi, dünyaya çok güçlü bir şekilde tanıtılmıştır. GoodWe’nin üretim verimliliğini ve kalitesini artırmak için Suzhou & Guangde bölgesinde %50 otomasyon ile çalışan 12GW kapasiteli 2 tesisinde toplamda 12 adet modern üretim hatları mevcuttur. Krannich, Voltalia, Hevel, Energy 3000 ve diğer önde gelen küresel distribütörler ile stratejik işbirliğini başarılı bir şekilde imzalayan GoodWe; pazarın dinamiklerine ilişkin gereksinimleri karşılamak için hizmetlerini sürekli iyileştirmeye, kaliteyi artırmaya ve ürünlerinin özelliklerini özel olarak tanıtmaya devam etmektedir.
Solar Teknolojileri
Güneş Enerjisi Sektöründe Yerli Hücre Üretimi İhtiyacı: Solar3GW Öne Çıkarıyor
Solar3GW, Türkiye güneş enerjisi sektöründeki teşvik politikasına yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Solar3GW Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, güneş paneli üretiminde ithal hücre kullanımı nedeniyle yerli üreticilere verilen teşviklerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Turhan, “İthalata getirilen korumacı tedbirler yerine, YEKDEM Cetvel-2 mekanizmasının devreye alınması güneş santrali kurulumlarını hızlandıracaktır” dedi.
Yerli Panel Üretiminde Hücre Üretimi Öncelik Olmalı
Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğde, ithal hücre kullanılarak üretilen yerli panellerin teşvik kapsamından çıkarıldığı duyurulmuştu. Bu düzenlemenin sektörde tartışmaları yeniden alevlendirdiğini belirten Turhan, “Yerli üretimi artırmak için öncelikli olarak hücre üretimine odaklanılması gerekiyor. Teşvikler, montaj sanayisine değil, Ar-Ge ve katma değer yaratacak yatırımlara yönlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.
YEKDEM Cetvel-2 ile Güneş Santrali Kurulumları Hızlandırılmalı
Turhan, güneş enerjisi yatırımlarının hızlanması için YEKDEM Cetvel-2 mekanizmasının kullanılmasını önerdi. Bu sistemle yerli ürün kullanan yatırımcıların daha yüksek satış fiyatı elde edebileceğini ve desteklerin tüm elektrik kullanıcılarına eşit olarak dağıtılacağını belirtti. “İthalat tedbirleri yerine, bu sistemle güneş enerjisi yatırımlarının önünü açabiliriz” dedi.
Sektörde Hücre Yatırımları Gecikiyor
Mevcut üretim kapasitesinin, yerli panel üretimi için yeterli olmadığını vurgulayan Turhan, “Yerli panel üretiminde hücre yatırımlarına yeterince önem verilmedi. Mevcut kaynaklar yanlış alanlara yönlendirildi ve bu durum sektörde ilerlemeyi yavaşlatıyor” dedi. Ayrıca, sektördeki mevcut tesislerin istihdam ve know-how kaybına uğradığını ekledi.
Solar3GW Hakkında
Solar3GW, Türkiye’de güneş enerjisinin gelişimini desteklemek amacıyla 2020 yılında kurulmuş bir düşünce kuruluşudur. Her yıl en az 3 GW güneş enerjisi kapasitesini şebekeye kazandırma misyonuyla hareket eden Solar3GW, sektör paydaşlarıyla işbirliği yaparak güneş enerjisi alanında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.
Solar Teknolojileri
Şişecam RE+Fuarı’nda Güneş Enerjisi Camlarını Sergiledi
Düz Cam faaliyet alanında dünyanın en büyük beş global üreticisi arasında yer alan Şişecam, 9-12 Eylül 2024 tarihleri arasında RE+ Fuarı’na katıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Anaheim Convention Center’da düzenlenen RE+ Fuarı’nda Şişecam, güneş enerjisi camlarını ve ürün çeşitlerini sergiledi.
13.09.2024 – Camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek global oyuncu olan Şişecam, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Anaheim Convention Center’da düzenlenen RE+ Fuarı’nda ürünlerini tanıttı. Şişecam, sektör profesyonellerinin bir araya geldiği fuarda, güneş enerjisi sektörü için Sandy ve Prisma desenleriyle ürettiği ve fotovoltaik modüllerde kullanılan güneş enerjisi camlarını sergiledi. Şişecam ayrıca standında güneş enerjisi camlarıyla ilgili yeni teknolojiler ve trendler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.
Şişecam’ın, ürün gamında yer alan güneş enerjisi camlarının yüzeylerine uygulanan özel Anti-Reflektif kaplama, geçirgenliği artırırken ışık yansımalarını en aza indiriyor. Bu da güneş panellerinde performans artışı ve yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca güneş paneli camlarının temperlenmesi mukavemeti artırıyor ve güneş panellerini çevresel koşullara karşı koruyor.
Solar Teknolojileri
GES firmalarının dev proje teklifleri birkaç dakikada hazır
Güneş enerji santrali (GES) kurulumu yapan firmalar, bankalar ve sigorta şirketleri için özelleştirilebilen Müşteri Kazanımı, Yönetimi yazılımları geliştiren ve şirketlerin müşteri edinme maliyetini 10’da bire kadar düşürüp karlılıklarını artıran solarVis yeni ürünü ‘Satış Motoru’nu hizmete sundu. Bu ürünle GES kurulumu yapan firmaların sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturulması sağlanıyor.
Yenilenebilir enerji ve enerji depolarının geleceği İstanbul’da, Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda 15-17 Kasım 2023 tarihlerinde buluşuyor. Enerji alanındaki en büyük oyuncuları bir araya getiren etkinlikte solarVis de yeni ürünüyle yerini aldı.
Sürdürülebilir enerjiye geçişe liderlik etmeyi hedefleyen solarVis, sürdürülebilir bir enerji geleceği için önemli bir platform olan, enerji sektörünün yol haritasını belirleme fırsatı sunan ve İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) gerçekleştirilen Dünya Enerji Kongresi-Fuarı’nda inovatif ürünlerini sergiliyor.
SolarVis CEO’su Samet Yıldırım, “Bu yeni ürünle birlikte solarVis, müşteri kazanma, proje planlama, paydaş yönetimi, teklif oluşturma, kredilendirme ve sigortalama dahil olmak üzere GES satış süreçlerinin uçtan uca maksimum hız ve verimlikte yürütülmesini sağlıyor” dedi.
Sürdürülebilir enerjiye geçiş, günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. SolarVis, GES yatırımcılarının geçişini kolaylaştırmak ve onlara gerekli araçları sunmak için inovatif teknolojik altyapısını kullanıyor. Bu vizyon, sektördeki şirketlerin müşteri edinme süreçlerini hızlandırırken operasyonel maliyetlerini minimize etmelerini sağlıyor. Müşteri Kazanma ve Yönetme Modülü ile güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren GES üreticileri, mühendislik şirketleri (EPC) ve bankaların web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların sadece 1 dakika içinde fizibilite raporlarına erişimini ve firmalara iletişim bilgilerini bırakmalarını sağlayan solarVis, şimdi de yeni ürününü piyasaya sundu. “Satış Motoru” olarak adlandırılan yeni ürünle, Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu yapan firmaların sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturulması sağlanıyor.
Uçtan uca verimlilik
Yeni satış motoruyla 3 boyutlu çatı tasarımı ve panel yerleştirme, finansal projeksiyonlar ve analiz, güncel ürün gamı (Bill of Materials) öğelerinin veri tabanı, bayi ve ekip yönetimi ile sınırsız revizelerle otomatik detaylı fiyat teklifi oluşturma gibi firmanın satış süreçlerini hızlandıran hizmetler sunuluyor.
SolarVis bu yeni ürünü ile birlikte, müşteri kazanma, proje planlama, paydaş yönetimi, teklif oluşturma, kredilendirme ve sigortalama da dahil olmak üzere GES satış süreçlerinin uçtan uca maksimum hız ve verimlikte yürütülmesini sağlıyor.
Üç boyutlu tasarım
SolarVis Kurucu Ortağı ve CEO’su Samet Yıldırım, yeni satış motoru ürünü ile GES kurulumu yapan şirketlerin tekliflendirme gücünü merkeze alarak tüm satış sürecini uçtan uca dijitalleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, “Yeni ürünümüz olan ‘Satış Motoru’ GES kurulumu yapan firmalara, sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ile teklifler oluşturma olanağı sunuyor. Temel özellikleri arasında 3 boyutlu çatı tasarımı ve panel yerleştirme, finansal projeksiyonlar ve analiz, güncel ürün gamının veri tabanı, bayi ve teknik ekip yönetimi ve sınırsız düzeltmelerle otomatik detaylı fiyat teklifi oluşturma bulunuyor” dedi.
Sürdürülebilir enerji
SolarVis Ceo’su Yıldırım, “Güneş enerjisi sektöründe dijital dönüşümün lideri olarak, solarVis, sürdürülebilir enerjiye geçişin kolaylaştırılmasında öncü bir rol oynuyor ve sektörün geleceğine yön veriyor. Artık GES yatırımları daha hızlı, daha verimli ve daha erişilebilir hale geliyor. Ve bu gelecekteki enerji dönüşümünün temelini oluşturuyor. SolarVis ile enerjiyi daha sürdürülebilir ve erişilebilir hale getiriyoruz.”
- Solar Panel12 ay ago
Fotovoltaik bilim adamı Back Contact teknolojisini geleceğin hücre teknolojisi olarak görüyor
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi2 yıl ago
Borsada ‘Güneş’e yatırım CW Enerji ile büyüyecek
- Solar Panel11 ay ago
LONGi, Silikon Heterojunction Arka-Kontakt (HBC) Güneş Hücrelerinin Verimliliğinde %27.09 ile Yeni Bir Dünya Rekoru Kırdı
- Sektör Haberleri1 yıl ago
FOX ESS ve ASUNIM, Türkiye ve İberya pazarlarına invertör ve enerji depolama çözümleri tedarik sözleşmesi imzaladı
- Sektör Haberleri2 yıl ago
Europower Enerji, 20 Nisan’da borsada işlem görmeye başlıyor…
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi1 yıl ago
Solino, 3 Yılda Türkiye’de Liderlik ve Avrupa’da İlk Sıralarda Yer Almayı Hedefliyor
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi1 yıl ago
Fabrika Çatısına Güneş Enerjisi Sistemi Kurulum Rehberi Yayınlandı
- Solar Teknolojileri1 yıl ago
YEO’dan geleceğin enerji teknolojileri için 3 önemli hamle