Connect with us

GES Yatırımcıları

Kuveyt Türk enerjisini güneşten elde ediyor

Published

on

Kuveyt Türk enerjisini güneşten elde ediyor

Sürdürülebilirliği ve doğayı korumayı katılım finansın temel öğeleri olarak gören Kuveyt Türk, yenilenebilir enerji hedefleri doğrultusunda 13,7 MWp gücündeki güneş enerji santralini Isparta’da devreye aldı. Kuveyt Türk, genel müdürlük ve bankacılık üssü dahil ülke genelindeki tüm lokasyonlarının elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini yenilenebilir enerjiden karşılıyor.

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak çevreye olan katkısını artırmaya ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Isparta’daki 133 dönümlük araziye kurulu 13,7 MWp gücündeki güneş enerji santralini devreye aldı. Enerji santrali, Kuveyt Türk’ün genel müdürlük ve bankacılık üssünün yanı sıra Türkiye genelindeki tüm şubelerinin elektrik ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor.

“Yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonumuzu azaltmayı hedefliyoruz”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan “Doğayı ve çevreyi korumayı kurum kültürümüzün temeli olarak görüyoruz. Bu kapsamda, gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve karbon ayak izinin azaltılmasına büyük önem veriyoruz. Kurumsal stratejilerimiz arasında yer alan ‘sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye öncülük etmek’ hedefimiz doğrultusunda, Isparta ili sınırları içerisinde 133 dönümlük araziye kurulu 13,7 MWp gücündeki güneş enerji santralini devreye aldık. GES projemizle birlikte elde edeceğimiz yenilenebilir enerji sayesinde 21,3 GWh elektriği temiz enerji kaynaklarından sağlayarak emisyonlarımızı ciddi miktarda azaltmayı hedefliyoruz. Türkiye genelindeki tüm lokasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %80’ini bu santral üzerinden karşılıyoruz. Sürdürülebilirliğin katılım finansın gereksinimlerinden olduğuna inanan bir kurum olarak bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

GES Yatırımcıları

Elin Yarı İletken Teknolojileri Yerli Ve Milli “Güneş Paneli Hücresi” Üretecek!

Published

on

Türkiye ve Amerika’da fotovoltaik modül üretimiyle güneş enerjisi sektöründe dünya liderleri arasında yer alan ELİN Yarı İletken Teknolojileri, yerli üretim güneş paneli hücresi yatırımıyla da dünyaya örnek olacak bir adım atıyor.

ELİN Yarı İletken Teknolojileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi ile Büyük Ölçekli Sanayi Yatırımları Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

HIT-30 programı kapsamında almaya hak kazandığı teşvik belgesini 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi ile Büyük Ölçekli Sanayi Yatırımları Tanıtım Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan ELİN Yarı İletken Teknolojileri, yerli güneş paneli hücresi ile Türkiye’nin hücre teknolojisinde dışa bağımlılığını azaltacak.

Yerli ve milli güneş paneli hücre üretimi vizyonuna önemli bir yatırım daha ekleyeceğini açıklayan ELİN Yarı İletken Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, “2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi ile Büyük Ölçekli Sanayi Yatırımları” kapsamında biz de “ELİN Yarı İletken Teknolojileri” olarak “Hücre” yatırımımızı hayata geçireceğiz. Bu yatırımımız, Türkiye’yi hücre teknolojisinde dışa bağımlılıktan kurtarmak, kendi teknolojisini üreten ve ihraç eden bir güç haline getirmek için atılmış stratejik bir adımdır” dedi.

“TÜRKİYE’DEN GÜNEŞ PANELİ HÜCRESİ İHRAÇ EDECEĞİZ”

HIT-30 programı kapsamında yer almaya hak kazanarak bu hedefe yönelik teşvik almaya hak kazanan ELİN Yarı İletken Teknolojileri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, “Yerli ve milli üretim vizyonu doğrultusunda atılan bu adımla, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki konumunu daha da güçlendireceğiz. “ELİN” olarak güneş enerjisi alanındaki liderliğimizi daha da pekiştirerek hem ulusal hem de uluslararası arenada büyümeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ENERJİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN STRATEJİK ADIMI ATIYORUZ”

ELİN Yarı İletken Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, ”Türkiye’nin hücre teknolojisinde kendi teknolojisini üreten, hatta ihraç eden bir güce dönüştürmeyi amaçlıyoruz. ELİN Yarı İletken Teknolojileri A.Ş. çatısı altında gerçekleştireceğimiz bu yatırım, sadece bir fabrika projesi olmanın ötesinde bir atılım sağlayacak. Yerli güneş paneli hücresi üretimimiz ile Türkiye’nin enerji bağımsızlığına, sanayisine ve geleceğine stratejik bir katkı sunmayı hedefliyoruz. “ELİN” olarak “Güneşin gücü”yle tüm dünyada güneş paneli üretmeye, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz. HIT-30 kapsamında yer almaya hak kazandık ve bu teşvik ile yerli ve milli üretim vizyonumuza önemli bir yatırım daha ekleyeceğiz” diye ekledi.

KALKINMANIN ANAHTARI “MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ!

İçinde bulunulan küresel konjonktürün, öngörülebilir ve bağımsız kalkınma modellerinin ön plana çıktığı yeni bir döneme işaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm stratejilerini buna göre belirlediklerini belirterek, “Millî teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda hazırladıkları “2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Belgesi’ni bu anlayışla şekillendirdik” dedi.

Yarı iletkenler, nükleer teknolojiler, biyoteknoloji ve petrokimya gibi stratejik alanlarda kamu destek mekanizmalarıyla sahadaki etkilerini pekiştireceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Otomotiv sektörünün batarya, hidrojen yakıt pili ve elektronik yakıt teknolojilerine geçişini sağlamak üzere adımlar atacağız. Uçan araba ve otonom araç teknolojileri, batarya ve enerji depolama teknolojilerine yönelik AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla yatırımları destekleyeceğiz” diye konuştu.

“YEŞİL HİDROJEN EKOSİSTEMİNİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”

Türkiye’nin, en büyük ticaret ortağı olan Avrupa Birliği ile rekabet gücünü koruyabilmesi için yeşil dönüşüm süreçlerine uyum sağlamasının şart olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üçüncü amaç altında Avrupa Yeşil Mutabakatı ve beraberinde sınırda karbon düzenleme mekanizmasına uyum düzeyimizi arttıracak teknik ve hukuki düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Güneş enerjisi ve rüzgâr türbini teknolojilerinde yerli üretim kapasitemizi geliştireceğiz. Yeşil hidrojen ekosistemini harekete geçirerek karbon yakalama, kullanma ve depolama teknolojilerinde yerli çözümler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Continue Reading

GES Yatırımcıları

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti

Published

on

2024 yılında yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarına ağırlık veren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı 3,1 milyar TL gelir ile tamamladı. 2024’te yaklaşık 2 milyar TL net kâr açıklayan şirketin Türkiye’de depolamalı RES ve GES projeleri, İtalya’da ise RES projeleri ile ilgili yatırım çalışmaları devam ediyor. 

IC Holding’in enerji sektöründeki uzmanlığıyla yenilenebilir enerji alanında güçlü adımlar atan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan bilanço sonuçlarına göre 2024 yılında toplam gelirleri 3,1 milyar TL’yi bulan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı yaklaşık 2 milyar TL net kâr ile tamamladı. Aktif toplamı 38,3 milyar TL’ye ulaşan IC Enterra, 2024 yılında da güçlü nakit akışını korudu. 2024 yılında dokuz hidroelektrik santralinde toplam 1.053 GW saat elektrik üreten şirket, YEKA Erzin-2 güneş santralinin de devreye girmesiyle birlikte 2025 yılında elektrik üretimindeki gücünü daha da artırmış olacak.  

“2024 YILI PROJE GELİŞTİRME VE YATIRIMLAR AÇISINDAN İYİ BİR YIL OLDU”

2024 finansal sonuçlarını değerlendiren IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz halka arz sürecimiz oldukça başarılı geçti. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağlamayı sürdürdük. Hatay’da toplam mekanik kurulu gücü 136 MWm olan YEKA Erzin-2 GES projemizi kademeli olarak devreye aldık. Yıl içinde küresel pazarlarda ilk adımı İtalya ile attık. İtalya’da toplam 108 MW kapasiteli 2 RES projesinin yatırım süreçlerini devam ettiriyoruz. Yine bu ülkede greenfield ilave rüzgâr ve güneş projeleri geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz” dedi.

“YATIRIMCILARIMIZA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BÜYÜME VAAT EDİYORUZ”

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda büyüme stratejisini sürdürdüğünü belirten Taşkın Kızılok şunları söyledi:

“Erzincan’da 61 MW’lik Bağıştaş Hibrit GES Projesi’yle ilgili yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Toplam kurulu gücü 485 MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili de çalışmalarımız mevcut takvimimiz doğrultusunda ilerliyor. IC Enterra olarak güçlü finansal yapımız, kârlı iş modelimiz ve değerlerimizle yatırımcılarımıza sürdürülebilir bir büyüme vaat ediyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründe öncü olma vizyonumuzla, yeni teknolojiler ve verimliliği artıracağız.” 

Continue Reading

GES Yatırımcıları

Galata Wind ilk yurt dışı yatırımını Almanya’da gerçekleştiriyor

Published

on

Galata Wind 22 MW’lık bir Güneş Enerji Santrali projesiyle Almanya’nın güneyinde Agri-PV (Tarım GES) ve Batarya ünitesi inşaatına başlayacak. 

Yenilenebilir enerji alanında global bir oyuncu olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Galata Wind, yurt dışındaki yenilenebilir enerji yatırımlarını koordine etmek ve yatırım stratejilerini hayata geçirmek amacıyla kurduğu %100 bağlı ortaklığı Galata Wind Energy Global B.V.’nin Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk adımını attığını açıkladı.

Bu kapsamda, Galata Wind Energy Global B.V.’ye bağlı olarak Almanya’da faaliyet gösteren %100 bağlı ortaklığı SunSpark GmbH tarafından detaylı inceleme (Due Diligence) süreçleri başarıyla tamamlanarak 22 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin devir işlemleri gerçekleştirildi.

Almanya’nın güneyinde hayata geçirilecek olan santral, Tarım GES (Agri-PV) ve Batarya Ünitesi inşaatını kapsayacak şekilde planlandı. Devir işlemlerinin ardından, devam eden izin süreçlerinin kısa sürede tamamlanması ve santralin inşaata hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Galata Wind’in Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk ve önemli adımı attığını belirten ve değerlendirmede bulunan CEO’su Burak Kuyan şu açıklamada bulundu; “Bu proje, 2025-2027 arası yurt dışı yatırım vizyonumuz olan 300 MW’lık kapasitenin faaliyete geçmesine ve global bir oyuncu olma hedefimize önemli bir katkı sağlamasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 2025 yılında da büyüme stratejimiz kapsamında yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz. Yurt içi ve yurt dışında satın alma fırsatlarını yakından takip ederek, yenilenebilir enerji alanındaki konumumuzu her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 2030 yılına kadar yurt dışındaki projelerimizle birlikte yenilenebilir enerji kapasitemizi 1.000 MW’ın üzerine çıkarmayı ve böylelikle global bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” 

Continue Reading

Trendler