Etkinlikler
Solar+Storage NX Fuarı İstanbul’da! Türkiye’nin Güneş Enerjisi Varlığına Çözüm Sunuyor ve İklim Değişikliği ile Mücadeleye Katkı Sağlıyor!

Dünya ve ülkemiz iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden biri olan aşırı sıcaklarla boğuşurken; Türkiye’nin sahip olduğu güneş enerjisi varlığını sürdürülebilir ve depolanabilir kılan çözümler sunarak; hem üretimde enerji maliyetlerini azaltacak, hem de iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayacak Solar+Storage NX Fuarı, 31 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılıyor.
Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansımasını öngörülürken, dünya enerji liderlerini İstanbul’da buluşturacak fuarın sektör için minimum 2 Milyar USD iş hacmi yaratması bekleniyor.
Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED iş birliği ile Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen Solar+Storage NX Fuarı’nda 12 ülkeden 100’ü aşkın firma yer alırken, Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından 51 ülkeden 10 bini aşkın sektör profesyoneli ziyaretçi ağırlanacak. 9 bin 500 m2 büyüklüğündeki fuar alanında, Güneş Enerjisi Sistemleri, Enerji Depolama Teknolojileri, Mühendislik, Tedarik ve İnşaat, EPC Projeleri, Dijitalizasyon, Akıllı Enerji Çözümleri ve E-Mobilite ürün grupları sergilenecek. Solar+Storage NX Fuarı, kamu kuruluşları, belediyeler, enerji depolama yatırımcıları, lisanslı/lisanssız elektrik üreticileri, güneş enerjisi yatırımcıları, Endüstriyel veya Ticari Tesis Yöneticileri, proje geliştiriciler, tarım, ulaşım, turizm gibi pek çok sektörden geniş yelpazede sektör profesyoneli ziyaretçinin odak noktası olacak.
Kıtalararası ticaret ortaklığı ile Alım Heyetleri yeni yatırım fırsatları sunacak
İhracata odaklanan Solar+Storage NX Fuarı Alım Heyeti Programı kapsamında; ihracatçı firmalar, CIS ülkeleri, Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere hedef pazar ülkelerden gelen 300’ü aşkın uluslararası satın alma heyetleri ile ikili iş görüşmeleri fırsatları sunulacak. Ayrıca, kıtalararası ticaret ortaklığı ile 12 Afrika ülkesinden gelecek 30 kişilik özel nitelikli Alım ve Ticaret Heyeti’nin, Türk firmaları ile yeni yatırım-ticaret adımları atması bekleniyor.
Güneş enerjisi ile Türkiye sıfır karbon hedefine daha da yakınlaşacak
Yaklaşan Solar+Storage NX Fuarı hakkında bilgi veren Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel,“Solar+Storage NX, güneş enerjisi ve enerji depolama çözümlerinin ve teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunarak, iklim değişikliği ile mücadeleye ve ülkemizin yeşil mutabakat kapsamında sıfır karbon hedefine ulaşmada üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesinde kolaylaştırıcı rol üstleniyor” dedi. Gürel, Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve depolama fuarı olarak sektöre yön verme misyonu üstlendiklerini belirtti ve Solar+Storage NX Fuarı’nın, yatırımcılarla proje geliştiricilerini, tüketicilerle arz sahiplerini ve kamu karar alıcıları ile enerji sektörünü aynı ağ içinde buluşturarak; uzun vadeli kalıcı iş birliklerine ve ticari anlaşmalara imkân yaratan fırsatlar yaratacağını kaydetti.
NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi eş zamanlı düzenleniyor
Gürel, Solar+Storage NX Fuarı ile eş zamanlı olarak TEHAD’ın desteğiyle gerçekleşecek NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi hakkında da bilgilendirmede bulundu. Fuarın elektrikli araç şarj altyapısı ile E-Mobilite endüstrisinin gereksinimlerini odağına alacağına dikkat çekti ve “NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi’nde 12 ülkeden 100’ü aşkın katılımcı firmanın yer alacağını ve 10 binden fazla sektör profesyonelinin ziyaret etmesinin beklendiğini ifade etti. Zirve kapsamında düzenlenecek etkinliklere 100’ü aşkın uluslararası ve ulusal düzeyde uzman konuşmacı katılacak.
Sektörden fuara yoğun ilgi ve katılım devam ediyor
GENSED işbirliği ile düzenlenen Solar+Storage NX Fuarı’nın daha ilk yılında sektörün yoğun ilgisini kazandığını ifade eden Gürel, “HSA Grup, Asunim Grup, HENSEL, EFES Enerji, Daxler Energy, JA Solar, Dron Market, Avenof, Alkan Kablo gibi çok sayıda firma fuarımızda yer alıyor” dedi. Gürel, fuara paralel olarak Enerji ve Türk iş dünyası liderlerinin katılımıyla 31 Ağustos ve 01 Eylül’de TÜYAP Palace Hotel’de GENSED işbirliği ve konferans içerik ortağı dünyanın en saygın solar teknoloji dergisi PV Magazine Grup’un stratejik ortaklığı ile Solis Renewable Hub tarafından Solar+Storage Exclusive Forum düzenleneceğini belirtti.
African Turkish United Sisterhood oturumları Türk ve Afrikalı kadın liderleri biraraya getirecek
Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel şöyle devam etti: “İklim krizine yönelik çözüm önerileri Solar+Storage NX’de sergilenecek ve konuşulacak. Bu kapsamda çok özel bir oturumumuz da var. Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörü başta olmak üzere enerji sektörünün gelişiminde aktif rol alan kadın profesyonellerin iletişim grubu; TWRE – Yenilenebilir Enerji ve Enerji Sektörü Türk Kadınları ile enerji sektöründeki Afrikalı iş kadınlarının daha başarılı ve güçlü olması için kurulan oluşum; AWEap – Enerji ve Güç Sektörü Afrikalı Kadınları, African Turkish United Sisterhood’ oturumlarında bir araya gelecek”.
Dealroom Hibrit Fuar Platformu ile randevu talebinden, şirket tanıtımına herşey elinizin altında
Dealroom Hibrit Fuar Platformu, Solar+Storage NX Fuarı’nın katılımcı ve ziyaretçilerine sağladığı fırsatlardan sadece biri. Katılımcı ve ziyaretçiler bu alanda kendi şirket ve ürünleri hakkında bilgiler içeren sayfalar oluşturabiliyor veya var olan şirket sosyal medya hesapları, şirket web linklerini entegre edebiliyor, B2B görüşmeler için randevu talep edebiliyor, fuar esnasında Deal Room Mobil aplikasyonunun kullanarak ziyarete gelenlerin yaka kartı üzerindeki QR kodu okutarak kişisel verilerini kayıt altında toplayabiliyor. Hatta Deal Room platformu üzerinden kaydolan tüm ziyaretçilerin kişisel bilgilerini görüntüleyebiliyor.
20’den fazla stratejik partner destekliyor
Sektörü temsil eden bakanlıklar, kamu kuruluşları, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile güçlü iş birlikleri kuran Solar+Storage NX Fuarı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere EPDK, EPİAŞ desteği, GENSED işbirliği ve AKÜDER, ÇEDBİK, ETD, GÜYAD, MÜSİAD, TENVA, TÜROB’un stratejik partnerliği ile düzenleniyor. Efes Enerji “Ana Konferans Salonu” sponsorluğunu üstlenirken, Kontek Enerji “EPC” sponsorluğunu, HSA Enerji “Solar Panel Teknoloji” sponsorluğunu, Dron Market “Dron Teknoloji” sponsorluğunu ve Loggma Digital Energy Solutions da “Big Data” sponsorluğu ile Solar+Storage NX Fuarı’nın önemli katılımcıları arasında yer alıyor.
Solar Challenge şampiyonunu seçiyoruz
Solar+Storage NX Fuarı HSA Enerji, Kıraç Metal, Odin Safety sponsorluğunda “Solar Challenge” yarışmasına da ev sahipliği yapacak. Çatı GES Kurulum Ekipleri, çatı formatındaki alüminyum konstrüksiyon üzerine 4 adet güneş panelini en kısa sürede monte eden takımı belirlemek üzere kıyasıya yarışacak. Technicall – Kerem Çilli moderatörlüğünde gerçekleşecek renkli ve eğlenceli yarışma, her gün 10 takımın rekabetine sahne olacak. Günün hızlı takımı olmayı başaran ekip sürpriz hediyeler kazanacak ve Solar Challenge şampiyonu unvanına sahip olacak.
RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması bekleniyor
GENSED’in Basın ve Medya İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Zeynep Can’ın verdiği bilgiye göre; 2035 Ulusal Enerji Planı’na göre; ülkemizin GES Kurulu gücünün 53.000 MWe, RES Kurulu gücünün ise 30.000 MWe olması hedefleniyor. Hız kazanan yatırımlar ile bugün GES kurulu gücü 10 bin megavata ulaşan Türkiye’nin GES’de önümüzdeki 12 sene içinde yaklaşık 6 kat, RES de yaklaşık 2,5 kat büyüme rakamlarına ulaşması öngörülüyor. Şubat 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrasındaki 15 aylık süreçte, 3 bin 818 işletme, 4 bin 600 MWe gücünde lisanssız GES ve RES yatırımı için teşvik belgesi aldı. Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması bekleniyor.
Etkinlikler
SolarVizyon 2025 Ankara’da enerji dönüşümüne güçlü bir imza attı
17–18 Aralık 2025 tarihlerinde ATO Congresium – Ankara’da yoğun ilgiyle gerçekleştirilen SolarVizyon 2025 – 8. Enerji Dönüşümü Zirvesi ve Fuarı, 3 bin 840 nitelikli profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.

17–18 Aralık 2025 tarihlerinde ATO Congresium – Ankara’da yoğun ilgiyle gerçekleştirilen SolarVizyon 2025 – 8. Enerji Dönüşümü Zirvesi ve Fuarı, 3 bin 840 nitelikli profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Güneş enerjisi, enerji depolama ve yeni nesil enerji teknolojileri odağında düzenlenen organizasyon, iki gün boyunca enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek Türkiye’nin enerji dönüşüm sürecine önemli katkılar sundu.
Dünyada temiz enerji hedeflerinin hız kazandığı bir dönemde kapılarını açan SolarVizyon 2025, tam da bu küresel dönüşümün ihtiyaçlarına cevap vermek üzere kurgulandı. Daha önce 7 kez başarıyla düzenlenen SolarVizyon Enerji Dönüşümü Zirvesi, bu yıl ilk kez fuar organizasyonu ile bir araya gelerek çok daha güçlü, dinamik ve kapsayıcı bir yapıya kavuştu. Organizasyon, güneş enerjisi ve ilgili tüm sektörler için stratejik bir buluşma noktası olma hedefiyle hayata geçirildi.

Yarının enerji sistemlerini bugünden konuşmak
SolarVizyon 2025 tasarlanırken temel yaklaşım; yalnızca bugünü değil, yarının enerji sistemlerini konuşan, sadece ürünlerin sergilendiği değil kalıcı iş birliklerinin kurulduğu, yalnızca ziyaret edilen değil gerçek değer üreten bir platform oluşturmaktı. Bu vizyon doğrultusunda etkinlik; bilgi paylaşımı, teknoloji tanıtımı ve iş geliştirme süreçlerini aynı çatı altında buluşturan bütüncül bir yapı sundu.
Açılışta enerji dönüşümüne dair çarpıcı mesajlar
SolarVizyon 2025’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, güneş enerjisinin iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji arz güvenliğinin sağlanmasında stratejik bir rol üstlendiğini vurguladı. Ardıç, yalnızca 2024 yılında dünya genelinde 451 gigavat yeni güneş enerjisi kapasitesinin devreye alındığını belirterek, bu büyümenin enerji sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşüme işaret ettiğini ifade etti.
Türkiye’de güneş enerjisinin hızlı yükselişine de değinen Ardıç, Ekim ayı itibarıyla güneş enerjisinin kurulu güçte 24,5 GW ile yüzde 20 seviyesini aştığını, 2024 yılında elektrik üretiminin yüzde 8,7’sinin güneşten, yüzde 10,4’ünün rüzgardan sağlandığını aktardı. Bu gelişmenin sanayide maliyetlerin düşmesi, dışa bağımlılığın azalması ve rekabet gücünün artması açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.
“Türkiye’nin yeni hedefi 100 GW olmalı”
Solarbaba Kurucusu Ateş Uğurel ise açılış konuşmasında, Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücünün hibrit santraller dahil olmak üzere yaklaşık 26,5 GW’a ulaştığını belirterek, bu seviyenin önemli bir başarı olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti. Uğurel, Türkiye’nin bir sonraki hedefinin 100 GW güneş enerjisi kurulu gücüne ulaşmak olması gerektiğini vurguladı.
Uğurel ayrıca, öz tüketim amaçlı güneş enerjisi projelerinde yaşanan kapasite kısıtlarının sektörü olumsuz etkilediğini belirterek; yüzer GES, tarım GES ve YEKA süreçlerinin önümüzdeki dönemde sektör için belirleyici olacağını ifade etti. Özellikle tarım GES mevzuatının hayata geçirilmesinin hem çiftçiler hem de yatırımcılar açısından önemli fırsatlar yaratacağını dile getirdi.
Doğru iş birlikleri, güçlü bir platform
TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Proje Direktörü Hamit Özaras da SolarVizyon 2025’in bu yıl ilk kez fuar organizasyonu ile birleşerek çok daha güçlü ve kapsayıcı bir yapıya kavuştuğunu belirtti. Güneş enerjisi ve fotovoltaik sistemlerden inverter ve enerji depolama çözümlerine, elektrikli araç şarj altyapılarından ısı pompalarına kadar sektörün tüm kritik bileşenlerinin aynı platformda buluşturulduğunu ifade eden Özaras, doğru iş birliklerinin enerji dönüşümünde kilit rol oynadığını vurguladı.
Güçlü katılım, zengin ve etkili içerik
Bugün güneş enerjisi kurulu gücünün hızla artmasıyla birlikte inverterler, güç elektroniği, enerji depolama sistemleri ve dijital çözümler enerji altyapılarının vazgeçilmez bileşenleri haline geldi. Şebeke istikrarı, verimlilik ve sistem esnekliği artık bu teknolojiler olmadan düşünülemez hale gelirken, SolarVizyon 2025 bu ihtiyaçlara yanıt veren kapsamlı bir içerik sundu.
Bu doğrultuda organizasyon; güneş panelleri ve PV sistemlerinden inverter ve güç elektroniği çözümlerine, enerji depolama teknolojilerinden montaj yapıları ve EPC hizmetlerine, elektrikli araç şarj altyapılarından ısı pompalarına kadar sektörün tüm kritik bileşenlerini bir araya getiren kapsamlı bir platform olarak kurgulandı.
SolarVizyon 2025; kamu kurumları ve belediyelerden sanayi ve tarım sektörü temsilcilerine, enerji yatırımcılarından konut tipi güneş enerjisi uygulamalarına, akademi ve sivil toplum kuruluşlarından teknoloji geliştiricilere kadar geniş ve nitelikli bir ziyaretçi profiline ev sahipliği yaptı. Bu yapı, SolarVizyon’u yalnızca bir fuar değil; karar vericilerin, uygulayıcıların ve vizyonerlerin aynı zeminde buluştuğu stratejik bir merkez haline getirdi.
Etkinliğe, üniversitelerin enerji, çevre ve mühendislik alanlarında faaliyet gösteren kulüpleri de akademisyenleri ve üst düzey temsilcileriyle katıldı. Bu katılım, enerji dönüşümünde gençlerin ve akademik bilginin rolünü güçlendiren önemli bir unsur olarak öne çıktı.
İki gün boyunca gerçekleştirilen panellerde; güneş enerjisinde büyüme stratejileri, enerji depolama sistemleri, yüzer GES ve tarım GES uygulamaları, YEKA süreçleri, lisanssız yatırımlar ve elektrikli ulaşım gibi sektörün bugününü ve geleceğini şekillendiren başlıklar ele alındı. Tüm paneller yüksek katılımla gerçekleşirken, fuar alanı ve konferans programının entegre yapısı sayesinde SolarVizyon 2025, güçlü bir networking ortamı sundu.
Yoğun ilgi, nitelikli ziyaretçi profili ve zengin içeriğiyle SolarVizyon 2025 – 8. Enerji Dönüşümü Zirvesi ve Fuarı, iki gün süren verimli görüşmelerin ardından başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin güneş enerjisinde sahip olduğu yüksek potansiyelin doğru iş birlikleri, doğru teknolojiler ve doğru platformlarla değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken organizasyon, enerji dönüşüm sürecine somut katkılar sunarak sektörde güçlü bir iz bıraktı.
Etkinlikler
Intersolar Münih’e ENSİA çıkarması

Temiz Enerji sektöründe Türkiye’nin en kapsamlı kümelenme adresi olan Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), güneş enerjisi sektöründe dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Intersolar’a kurumsal üye temsilcilerinden oluşan bir heyetle katıldı. Almanya’nın Münih kentinde 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuara, dünyanın farklı coğrafyalarından bin 800’den fazla şirket ve 100 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi katıldı. Heyette yer alan ENSİA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tibet Arbak, dernek bünyesindeki Temiz Enerji Ur-Ge Projesi’ne dahil olan 15 şirketin temsilcilerinden oluşan heyetin verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin son yıllarda rüzgâr endüstrisinde kaydettiği ivmenin Türkiye kaynaklı katılımcı ve ziyaretçi sayısına yansıdığını görmekten mutlu olduklarını söyledi.
Çatı ve yüzer GES’te 200 bin MW potansiyel
Türkiye’nin güneş enerjisinde Nisan ayı sonu itibarıyla 22 bin MW kurulu güce ulaştığını anımsatan Arbak, 2035 yılı için güneş ve rüzgâr enerjisi toplamında belirlenen 120 bin MW kurulu güç hedefini küresel ölçekte heyecan yarattığını ve dikkatle izlendiğini sözlerine ekledi. Tibet Arbak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Güneş enerjisinde dünyanın en yüksek potansiyeline sahip ülkeleri arasındayız. Ulusal hedeflerimiz ise tüm dünyadaki yatırımcılar ve EPC şirketleri tarafından yakından izleniyor. Çatı GES’lerde 120 bin MW kurulu güç potansiyelimiz var. Sıfır noktasında olduğumuz Yüzer GES’ler de düşünüldüğünde güneş enerjisinden 200 bin MW kurulu güç seviyesine ulaşmamız rahatlıkla mümkün. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için bireysel olarak güneş enerjisinden elektrik üretimi ve bunun şebekeye aktarılmasına yönelik kamusal düzenlemelerin rahatlatılması ve güneş enerjisine yönelim hızının artırılması kritik önemde.”
Her yıl en 5 bin MW GES kurulumu
ENSİA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Çekirdek ise Yenilenebilir Enerji’ye yönelik 2035 Yol Haritasının geçen yıl güncellendiğini hatırlatarak, Türkiye’nin, gelecek 10 yılda sadece rüzgâr ve güneş enerjisinde 80 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını vurguladı. Bu portföyün dünyadaki en önemli enerji dönüşümü yatırımlarından biri olacağını kaydeden Çekirdek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Mevcut rüzgâr ve güneş enerjisi kurulu gücümüzü 2035’e kadar dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörün dinamiklerini bilenler için bu hedeflerin dahi yetersiz olduğunu söylememiz gerekiyor. Sadece rüzgâr ve güneş enerjisinde dört Türkiye’nin enerjisini karşılayabiliriz. 2035 yılına kadar güneş enerjisinde her yıl en az 5 bin MW, rüzgâr enerjisinde 2 ilâ 3 bin MW kurulu gücü devreye alacağız. Geç çıktığımız bu yolda hızla ilerliyoruz ve gelişmiş ülkelerle arayı kapatıyoruz.”
Etkinlikler
Mogan Enerji Avrupa’nın En Büyük Enerji Fuarında Yenilikçi Çözümlerini Sergiledi

Türk mühendisliğini uluslararası arenada sergilemeyi hedefleyen Mogan Enerji, dünya devleriyle buluştu. Toplam 22 santrali ile Türkiye’nin dört bir yanında elektrik üretimi sağlayan Mogan Enerji, karbon ve su ayak izini de hesaplayarak iklim krizine çözüm üretmeye devam etmektedir.
Münih’te gerçekleşen Avrupa’nın en büyük enerji fuarı Uluslararası Yenilenebilir Enerji Fuarı Intersolar Europe’da, fotovoltaik paneller, enerji depolama sistemleri, akıllı enerji yönetimi çözümleri ve hidrojen enerjisi geleceğe yön veren teknolojiler olarak öne çıktı.
Küresel iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayan sürdürülebilir enerji çözümlerinin tanıtıldığı fuarda yer alan Mogan Enerji, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonellere patentli ve aynı zamanda yenilikçi olan çözümlerini tanıttı.
Türkiye’nin en büyükleri arasında
Mogan Enerji CEO’su Ali Karaduman, Türkiye’nin en büyük jeotermal ve rüzgar enerji santrali yatırımcıları arasında olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Yenilenebilir enerji alanında bir takım AR-GE çalışmalarımızı kendi ekiplerimizle yürüterek patentli teknolojiler geliştiriyoruz ve Türk mühendisliğini uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyoruz. Şirketimiz yenilenebilir enerji yatırımlarına devam etmektedir.’’
Su ayak izini hesaplıyoruz
İklim krizine karşı çözüm üretme konusunda yenilikçi çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Karaduman, ‘’Yurtiçinde Trakya, Ege, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu santralimiz var. Toplam 22 santral ile gücümüz 1.058 MW. Yılda 3.850.000 MWh elektrik üretim kapasitemiz var. Arnavutluk’ta inşa edilmesi planlanan 74,88 MW kapasiteli yatırım planımız mevcut. İklim krizine karşı çözüm üretmeye devam ediyoruz. Mogan Enerjide 2024 yılı itibariyle karbon ayak izi ve su ayak izini hesaplamaktadır’’ dedi.
Genel1 yıl agoTürkiye’nin ilk depolamalı lisanslı GES’i Konya’da hayata geçiyor
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri2 yıl agoGE Vernova ve Kalyon PV, 157 MW’lık güneş enerjisi projesi için sözleşme imzaladı
GES Yatırımcıları1 yıl agoYEO ve SEP’ten Romanya’ya 65,8 milyon Euro’luk enerji yatırımı
Genel1 yıl agoGüneş enerjisi 2024 yılında tüm zamanların rekorunu kırdı
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri11 ay agoKalyon Enerji’den 520 MWp’lik Yeni Yatırım
Çatı Üstü Güneş Enerjisi2 yıl agoİzocam Tekiz GES Uyumlu Çatı Paneli ile Şantiye’nin Yıldızı Ödülleri’nde “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi” seçildi
GES Yatırımcıları1 yıl agoIC Enterra’nın YEKA Erzin-2 GES Projesinde Üretim Başlıyor
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri1 yıl agoYeo Teknoloji, Vodafone İşbirliğiyle 100 Milyon Dolarlık Yap-İşlet-Devret Ges Yatırımı Yapacak



















