Sektör Haberleri
Goodwe 2021’in ilk yarısında geçen yılın PV ve enerji depolama düzeylerini yakaladı
Goodwe, PV ve enerji depolama dalgaları üzerinde ilerleyen 2021 ilk yarı depolama inverteri sevkiyatları, önceki yılın toplam sevkiyat rakamlarına ulaştı
Enerji depolama, yenilenebilir enerji kullanımının ayrılmaz bir parçasıdır. Günün 24 saati sıfır emisyonlu güce izin verebilen yenilikçi enerji depolama çözümlerinin geliştirilmesi, bu çözümlerin sermaye piyasalarındaki popülerliğini artırdı. Son yıllarda, yenilenebilir enerji üretimi ve endüstriyel enerji depolaması için enerji maliyetinin (LCOE) önemli ölçüde düşürülmesi sağlanmış ve bu da onu oldukça rekabetçi bir enerji alternatifi haline getirmiştir.
GoodWe, yakın zamanda 2021 ilk yarıyılı raporunu yayınladı. Şirketin mali raporu aracılığıyla, hem yenilenebilir enerji üretimi hem de endüstriyel enerji depolama etrafında büyüyen güçlenme eğilimlerinin bir görüntüsü elde edilebilir.
Yarı Yıllık Rapor, yılın ilk yarısında GoodWe’nin dünya genelindeki pazarlara yaklaşık 217.500 adet şebeke bağlantılı PV inverter sevk ettiğini ve bu sayının 2020’deki yıllık sevkiyatların %66’sını oluşturduğunu (toplamda 330.000 adet) gösteriyor.
Hızla gelişen enerji depolama Güç Dönüşüm Sistemleri (PCS) segmentinde GoodWe, yılın ilk yarısında yaklaşık 21.000 adetlik sevkiyatı başarıyla gerçekleştirdi ve bu, bir önceki yılın toplam yıllık sevkiyatıyla (22.300 adet) neredeyse aynı seviyeye ulaşmasını sağladı. Bu sadece GoodWe’nin enerji depolama inverteri pazarına nüfuzunun hızla arttığını kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda GoodWe’nin şiddetli rekabetin ortasında konut tipi enerji depolama inverterleri pazarında liderliğini nasıl sürdürebildiğini de gösteriyor.
PV gelişim dalgası ile ilerlemek
Yılın ilk yarısına ilişkin finansal veriler, GoodWe’nin 168 milyar ABD doları gelir, ana şirkete 23,7 milyon ABD doları net kar ve yıllık %26,66’yı oluşturan 22 milyon ABD doları düşüldükten sonra net kâr elde ettiğini gösteriyor.
Yenilikçi net sıfır etkinleştirme sistemleri ve verimli güç elektroniği teknolojisinin uygulanması etrafında devam eden Ar-Ge ile çalışan bir üretici olarak GoodWe, PV ve diğer yenilenebilir enerji üretim çözümlerinin son derece rekabetçi global pazarlarına giriş noktası olarak başlıca, PV inverterlerini ve akıllı enerji çözümlerini ele almıştır. Şimdiye kadar sürekli olarak daha fazla pazar payı ve daha yüksek kar payı elde etme konusunda da başarılı olmuştur.
PV sisteminde inverter, AC/DC dönüştürme, güç kontrolü, şebeke değiştirme ve enerji yönetiminin temel işlevlerini üstlenmekte ve bu da onu tüm PV sisteminin hem “beyni” hem de “kalbi” yapmaktadır.Kamu sektörü bilgilerine göre, inverter maliyetleri şu anda PV sistemlerinin yaklaşık %8-10’unu oluşturmaktadır. “Yeşil Anlaşma”nın ve iklim değişikliğini ele almayı hedefleyen diğer kamu politikalarının yükselişiyle birlikte, Çin de dahil olmak üzere birçok ülke, emisyon zirveleri ve karbon nötrlüğü konusunda önemli taahhütlerde bulundu. Bu da pazarın devam eden büyümesi ve yeni PV kurulumlarına yönelik gelecekteki talepler konusunda yaygın bir iyimserlik yarattı. Yeni küresel kurulumların 150–170 GW’a ulaşması bekleniyor – 2020’ye kıyasla %18,4–34,2’lik bir artış (toplam kurulumlar 126,7 GW’a ulaştı. Yeni global PV kurulumlarının 2025’te aslında 300 GW’ı geçebileceğini savunan daha da iyimser bir görüş var.
PV pazarı olgunlaşmaya devam ederken, dağıtılmış PV sektörünün gelişiminde de hızlanma görülüyor. PV’nin geniş kullanıcı faydaları ve gelecekteki elektrik piyasası talebi (bölümler yoluyla elektrik satışı) bu eğilimi teşvik ediyor.
Dağıtılmış PV sistemleri, GoodWe’nin temel yetkinliklerinden biridir ve bu, sermaye piyasalarının GoodWe hakkında neden iyimser olduğunu ve güçlü finansal performans sağlamak için artan pazar talebini ve olumlu politika trendlerini kullanma becerisini açıklar.GoodWe’nin ayrıca büyük ölçekli arazi tipi elektrik santrali pazarına yönelik bir “taarruz” başlattığı da anlaşılıyor. HT 1500V yüksek güçlü inverteri, yüksek akımlı PV modülleri ile birlikte dünya çapında birçok projede uygulanmıştır. Güvenlik ve güvenilirliğin birleşimi, GoodWe’nin kendisini rekabetten farklılaştırmasını sağlayan avantajıdır.Yarı Yıllık Rapor, şirketin string inverterlerinin şu anda 0,7–250 kW güç aralığını kapsadığını ve bu da onları konut, endüstriyel&ticari uygukamaların yanı sıra büyük ölçekli arazi tipi elektrik santrallerinin enerji ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek hale getirdiğini gösteriyor. Farklı PV modülleri, şebeke bağlantıları ve çeşitli ortam gereksinimlerini (hem yüksek hem de düşük sıcaklık, yüksek rakım, rüzgarlı, kumlu veya deniz veya tuz) uyum gösterebilirler.
Enerji depolama alanına sorunsuz giriş
Endüstrideki genel inanç, enerji depolama inverterlerine, özellikle de konut inverterlerine olan talebin, hala ağırlıklı olarak denizaşırı ülkelerde yoğunlaştığı yönündedir.
Globaldeki enerji depolama inverter pazarının patlayacağına dair endüstri çapında bir iyimserlik var. Enerji depolama inverterleri, bu yılın ilk yarısında GoodWe’nin toplam inverter sevkiyatlarının yalnızca %8,81’ini oluştursa da, performanslarının hem şirket hem de sermaye piyasaları için artması bekleniyor. Enerji depolama inverterinin çalışma prensibi, yenilenebilir enerji tarafından üretilen elektriğe yerel yüklere öncelik verilmesi ve fazla enerjinin, hala fazla elektrik olduğunda şebekeye seçici olarak entegre edilebilen aküde depolanmasıdır. . Yenilenebilir enerji tarafından üretilen enerji yetersiz olduğunda, akü yerel yükler için elektrik sağlamak üzere boşalır.
Bu tür akıllı yönetim işlevlerine sahip enerji depolama inverterleri, enerji depolama aküleri ile birlikte “enerji depolama sistemini” oluşturur. Bir enerji depolama sisteminin ana işlevleri üç yönlüdür: birincisi, yenilenebilir enerji üretiminin saat sayısını artırarak sistemin LCOE’sini seyreltmek; ikincisi, tepe noktalarının ortadan kaldırılmasına ve vadilerin doldurulmasına elverişli olan yenilenebilir enerji üretim oynaklığının şebeke üzerindeki etkisini azaltmak; ve üçüncüsü, kullanıcılara elektrik fiyatlarındaki tepe-vadi farkı arasında arbitraj için yer vererek, enerji santrallerinin yatırım getiri oranını (IRR) artırmak.
Enerji depolama inverterleri için denizaşırı pazar büyük bir potansiyele sahiptir. Örneğin Almanya’da 2019’da PV depolama ve PV enerjisinin maliyetleri sırasıyla 15,9 Euro sent/kWh ve 9,6 Euro sent/kWh idi. Konut elektrik fiyatı 30,5 Euro sent/kWh idi ve PV depolama maliyeti ve PV enerji maliyetleri konut elektrik fiyatlarının sırasıyla %52 ve %31’ini oluşturuyor. Optik depolama maliyetindeki düşüşle birlikte, gelecekte konut elektrik fiyatı ile optik depolama LCOE arasındaki “makas boşluğu” daha da artacak ve bu da konut talebindeki artışı teşvik edecektir. SolarPower Europe’dan alınan verilere göre, 2019 yılında Avrupa’nın konut tarafında enerji depolama kurulu gücü 744 MWh (yıllık %56,4 artış) oldu. 2019’un sonu itibariyle, konut tarafında kümülatif enerji depolama kurulu kapasitesi yaklaşık 2 GWh idi ve bu, 2019’un sonunda yaklaşık %7 olan Avrupa konut PV depolama penetrasyon oranına tekabül ediyor(Avrupa’daki binaların %90’ının şu anda çatı üstü PV kurulumuna sahip olmadığı tahmin edilmektedir. Mevcut kurulum durumunun ekstrapolasyonları, toplam Avrupa ev tipi PV depolama alanının 285 GWh olduğunu ve talep alanının önemli olduğunu göstermektedir.
PV ve enerji depolama inverterlerinin stratejik pazar konumu sayesinde GoodWe, konut, ticari&endüstriyel kullanıma uygun çeşitli lityum akü sistemlerini piyasaya sürerek, enerji depolamalı lityum akü alanına da başarıyla girmeyi başardı. Endüstri açısından bakıldığında, bu ürün serisinin pazarı kademeli olarak büyümeye hazırdır ve inverterlerinkinden daha büyük olabilir, bu da onu kesinlikle yakından izlenmeye değer çok ilginç bir gelişme haline getirir.
GES Yatırımcıları
SOLAR3GW: “Türkiye, TarımGES ile 15 GW’lik Potansiyel Yaratabilir”
Türkiye’de her yıl ‘güneşte 3 GW kurulu güç’ misyonuyla yola çıkan düşünce kuruluşu
Solar3GW’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, Tarım-Güneş Enerji
Santralleri (GES) projelerinin hız kazanması için mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu
söyledi.
Turhan, “Şu anda mevzuatımız, tarım arazilerinde GES’lere izin vermiyor. Sadece
öztüketim amaçlı ve arazinin yüzde 1’ini aşmayacak şekilde GES kurma izni alınabiliyor.
Her arazimizin yüzde 1’i bunun için tahsis ediliyor. Tarım arazilerindeki toplulaştırma
faaliyeti gibi TarımGES alanlarımızı da toplulaştırsak ve buna özel alanlar belirleyip
bunları TarımGES YEKA’ları (yenilenebilir kaynak alanı) olarak ihale etsek, ölçek
ekonomisinden dolayı büyük fayda sağlayabiliriz. Her arazinin yüzde 1’ine GES kurmak
yerine; tüm arazilerimizin sadece binde 1’ini TarımGES YEKA olarak tanımlasak, gelişen
teknolojilerle yaklaşık 15 bin MW’lık bir TarımGES potansiyelimiz ortaya çıkıyor. Bu rakam
halihazırda GES kurulu gücümüzün yüzde 75’ine denk geliyor” açıklamasını yaptı.
Tarımges’ler Tarımsal Verimliliği Artıracak
Solar3GW’nin ‘her yıl en az 3 GW’ sloganını hatırlatan Turhan, TarımGES sayesinde temiz
ve ucuz elektrik üretirken, gittikçe artan ekstrem hava koşullarına karşı tarım ürünlerine
ek koruma sağlanıp tarımsal verimliliğin artılabileceğini söyledi.
Türkiye’de TarımGES’lerin önündeki en önemli zorluğun yasal mevzuatta iki amaçlı alan
kullanımının yer almaması olduğunu vurgulayan Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“TarımGES uygulamaları tarım alanlarının bütünlüğünü bozmuyor, aksine aynı alanı daha
verimli kullanmaya ve çiftçinin ekonomisine katkı sağlıyor. Atıl, üretim yapılmayan tarım
arazilerinden yararlanılabileceği gibi üretim yapılan araziler için toprak sahiplerinin
inisiyatifinde olacak şekilde TarımGES projeleri geliştirilebilir.”
Turhan, hibrit santraller gibi TarımGES projelerinin de tanım ve kota olarak mevzuatta
yer almasının, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı konusunda bir kanalı daha kullanılabilir hale
getireceğine ve tarım ekonomisine fayda sağlayacağına dikkat çekti.
Türkiye’de şu anda deneme amaçlı projeler olduğunu ve Solar3GW’nin de bunlara destek
verdiğini belirten Turhan, “100 kW büyüklüğünde kontrollü saha kurulumları var. Son
olarak Ankara Ayaş’ta, ODTÜ GÜNAM (Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi)
tarafından TarımGES kuruldu. Öte yandan Solar3GW olarak, GÜNAM ve Tarım ve Orman
Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile ortak yapacağımız 100
kW gücündeki bir diğer TarımGES de seneye devreye alınarak akademik çalışmalara
kaynaklık edecek” diye konuştu.
Dünyada Tarımges Uygulamalarına İlgi Artıyor
Güneş enerjisi ile tarım arazilerinin eş zamanlı kullanımına yönelik entegre bir sistem olan
TarımGES’ler, tüm tarım alanlarında, çayırlar, otlaklar, seralar, hatta balık çiftliklerinde
kurulabiliyor. Kenya gibi yoksul Afrika ülkelerinden İsveç gibi güneşin en az göründüğü
topraklara kadar dünyanın her köşesinde TarımGES projeleri uygulanıyor. 2012’de tüm
dünyada 5 MW olan TarımGES kurulu gücünün 2024’te 15 GW’a yaklaştığı tahmin
ediliyor. Dünyada bu konuda başı çeken Japonya’da bugüne kadar 3 binden fazla
uygulama yapıldı. Avrupa’da devam eden EAGER projesinde TarımGES’lerin, ekilebilir
alanlarının temiz enerjiyle gıda güvenliğini de sağlayarak daha yüksek verimlilikle
kullanılabilmesi üzerinde çalışılıyor. Projede Almanya, Belçika, Litvanya, İtalya, İspanya,
Bulgaristan, Polonya, Sırbistan ve Ukrayna yer alıyor.
SOLAR3GW’nin iki yıl önce yayınladığı TARIMGES raporunda, TarımGES projelerinin
maliyet olarak küçük ölçekli GES çatı projelerine göre daha avantajlı olduğuna dikkat
çekilerek çiftçinin tarlasında üreteceği elektriğin fazlasını satarak öztüketim harcamalarını
büyük ölçüde düşüreceği vurgulanmıştı. Buna göre TarımGES uygulamaları sadece
enerjide değil, tarımda da dışa bağımlılığa karşı kullanılabilecek etkin bir araç; ‘yerinde
üretim-tüketim’ ile enerji dönüşümüne uygun bir çözüm. Öncelikle elektrik üretimini,
tüketimin olduğu alana yaklaştırılarak şebeke verimini artırıyor sağlıyor, işletme
maliyetlerini aşağıya çekiyor. Ek olarak tarım için gereken sulama pompası, aydınlatma,
ısıtma vb. faaliyetlerde gerekli olan enerji en ucuz şekilde yerinde üretilebiliyor.
Etkinlikler
ICCI Fuarı’nda enerji sektörüne yenilenebilir enerji müjdesi
ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nın açılışını gerçekleştiren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yenilenebilir enerji ile ilgili müjde verdi. Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Komisyonumuz ve hükumetimiz yenilenebilir enerji alanında ülkemizin ve sektörün önünü açacak, ülkemizi güçlendirecek adımları atmaya devam ediyor. Maden ve enerji kanunlarında değişiklikleri kapsayan kanun teklifimiz komisyondan geçti ve genel kurulda görüşmelere başlanacak. Meclisimizin onayıyla teklifimiz yasalaşacak ve bu sayede enerji sektörümüzün önünü açmış olacağız” dedi.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile TG Expo tarafından gerçekleştirilen ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul Sanayi Odası Enerji Grup Başkanı Rıdvan Mertöz, KOJENTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, ENSİA – Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı ve KBSD – Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Hoplamaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. 3 gün boyunca 10.000 metrekarelik alanda küresel enerji piyasasının kalbinin atacağı fuar, 200’e yakın firma ve 8 bini yurt dışından olmak üzere toplamda 20 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. ICCI bu yıl ilk kez eş zamanlı gerçekleşecek Electricity Eurasia – Elektrik ve Elektrik Ekipmanları Fuarı’na da sahne oluyor.
Enerji sektörüne yeni kanun teklifi müjdesi
Fuarın açılışında konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “TBMM komisyonumuz ve hükumetimiz yenilenebilir enerji alanında ülkemizin ve sektörün önünü açacak ve ülkemizi güçlendirecek çabaların içerisindedir. Yakın zamanda komisyonumuza gelen özellikle maden ve enerji kanunlarındaki değişiklikleri kanun teklifi ilgili komisyonumuzdan geçti. Gerekli tartışmalar yapıldı. Komisyon üyelerimiz katkılarını verdi Ve genel kurulun gündemine hazır hale getirildi. Genel kurulda özellikle yenilenebilir enerjiyle ilgili bazı kanuni düzen içeren kanun teklifi görüşülmelerine başlanacak. Ümit ediyorum ki; değerli milletvekillerimizin, meclisimizin onayla da bu teklif yasalaşacak. Bu da özellikle ülkemizin siz değerli sektör temsilcilerimizin önünü açmak üzere ülkemize sağlamak üzere bu kanun teklifi de yasalaşmış olacak diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Enerji verimliliğinde başarının formülü her kademede “farkındalık”
Son yılların en kritik konularından birisinin yenilenebilir enerji olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Bu alanda atılan adımlar ve yaşanan gelişmeler hem ülkelerin güçlenmesi hem de sektör oyuncularının daha rekabetçi haline gelmelerinde şüphesiz önemli bir rol oynuyor. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak da rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kurulumu ve kurulu gücünün diğer konvansiyon termik kurulu güce göre daha fazla olduğunu görüyoruz. TBMM komisyonu olarak bunun farkındayız ve bu farkındalığın da bir gereği olarak ilgili komisyonumuz ve hükümetimizin bu alanda ülkemizin ve sektörün önünü açacak çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle bu tür fuar ve konferanslarda yapılan tartışmalar ve beraberinde sektöre ilişkin ortaya çıkan fikirlerin yasama ve yürütme için son derece kıymetli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Fakat özellikle enerji verimliliği konusunda hükümet ve ilgili bakanlıklar her ne kadar destek verirse versin toplumda ve sanayicilerimizde bu konularda gerekli eğitim, farkındalık ve bilinç oluşmadığı takdirde çabaların yeterli şekilde amacına ulaşması mümkün olmaz” dedi.
“Fuarımızın varlığı en büyük kazançlarımızdan biri”
TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel de açılış konuşmasında, “1994 yılında İstanbul’da bir Kojenerasyon Semineri ile başladığımız yolculuğumuz, kısa sürede ülkemizin enerji sektöründeki hızlı gelişme ve enerji camiasının yoğun ilgisiyle 1999 yılında ICCI (International Cogeneration Conference of Istanbul) adı altında bir Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kimliğine evrildi. Dünya enerji piyasasının jeopolitik açıdan belki de en sıcak ve hareketli coğrafyasında yer alan bir ülke olarak ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nın varlığı en büyük kazançlarımızdan biri. Fuar sayesinde oluşturduğumuz verimli, etkin, saygın ve kaliteli bir iletişim ve etkinlik platformu ile bu büyüme ve gelişme sürecine 30 yıla yakın süredir tanıklık ediyor, gelecekte de sürdürmek üzere yoğun çaba gösteriyoruz. Sürdürülebilirliği odak noktasına aldığımız fuarımızda enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, temiz teknolojiler ve çevre yönetimi gibi konularda güncel gelişmeler öne çıkacağı için bu yılın teması olarak ‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ diyeceğiz” dedi.
“Yenilenebilir enerjiyi fırsat olarak yakalayanlar avantajını görecek”
Enerjide baş döndüren dönüşümlerin yaşandığı son yıllarda fuarın günceli yakalamak ve geleceğe yönelik projeksiyonlara ışık tutmak için kritik öneme sahip olduğunu belirten KOJENTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın ise, açılışta “İklim değişikliğini yavaşlatmak ve toplumları daha temiz bir ortamda yaşatma çabaları, enerjide fosil kaynaklardan yenilenebilir enerji tüketiminin daha yüksek düzeylere geçişini zorunlu kılıyor. Enerji tüketiminin daha da artış gösterdiği günümüzde elektriğin üretildiği kaynaklar daha önemli hale geliyor. Bugün enerji yatırımlarında özellikle finansmana erişimin zor ve yüksek maliyeti nedeniyle hedeflenen yıllık büyümenin biraz gerisinde kaldığını görüyoruz. O yüzden bu dönemi geleceğe yönelik hazırlık ve planlamaların yapılması için bir fırsat olarak gören ve değerlendirenler hızlı dönüşümde bunun avantajlarını yakalayacak” diye konuştu.
Sektör Haberleri
FOX ESS ve ASUNIM, Türkiye ve İberya pazarlarına invertör ve enerji depolama çözümleri tedarik sözleşmesi imzaladı
Dünyanın farklı bölgelerindeki ofisleri aracılığıyla kazandığı deneyim ve başarıyla tamamlanmış sayısız uluslararası referanslar ile fotovoltaik güneş enerjisi alanında anahtar teslim kurulum (EPC) hizmeti veren ASUNIM, invertör ve enerji depolaması çözümleri alanında dünya çapında lider FOX ESS’nin kurumsal ortakları arasına katıldı. Yapılan anlaşma ile ASUNIM; Fox ESS’nin invertör, enerji depolama ve EV şarj cihazlarından oluşan ürün portfolyosunun Türkiye, Portekiz ve İspanya’daki distribütörü oldu.
İmza törenine ASUNIM Grup Direktörü Andreas Schuenhoff, ASUNIM Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz, FOX ESS Satış Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Henry Chen ve Ülke Müdürü Barış Sözener katıldı.
ASUNIM Grup Direktörü Andreas Schuenhoff “2024 yaklaşırken FOX ESS ile yapılan bu stratejik anlaşma için mutluyuz. FOX ESS’nin, ASUNIM’in invertörler ve yüksek güçlü ve rekabetçi batarya depolama çözümleri için güvenilir ve son teknoloji çözümler alanında lider olma vizyonunu paylaştığına inanıyoruz” dedi.
ASUNIM Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz, “Bu önemli anlaşma ile Türkiye’nin dört bir yanındaki ekiplerimiz FOX ESS’yi Türkiye pazarına getirmek için çok çalışacak. Çözümlerinin mevcut ve gelecekteki talebe ve iklim koşullarına çok iyi uyum sağladığına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
FOX ESS Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henry Chen, “FOX ESS olarak, ASUNIM ile uzun vadeli bir iş birliği kurmaktan ve uluslararası enerji projelerine birlikte katılmaktan onur ve heyecan duyuyoruz. Yenilikçi invertörlerimizi ve enerji depolama çözümlerimizi ASUNIM ile birlikte uluslararası pazarlara sunmayı planlıyoruz. ASUNIM, müşterilerine en üst seviye mühendislik hizmeti ve destek sağlıyor; bu da faaliyet gösterdikleri bölgede stratejik ortak olarak kendilerini seçmemizin ana sebeplerinden birisi oldu” ifadelerini kullandı.
- Solar Panel1 yıl ago
Fotovoltaik bilim adamı Back Contact teknolojisini geleceğin hücre teknolojisi olarak görüyor
- Solar Panel1 yıl ago
LONGi, Silikon Heterojunction Arka-Kontakt (HBC) Güneş Hücrelerinin Verimliliğinde %27.09 ile Yeni Bir Dünya Rekoru Kırdı
- Sektör Haberleri1 yıl ago
FOX ESS ve ASUNIM, Türkiye ve İberya pazarlarına invertör ve enerji depolama çözümleri tedarik sözleşmesi imzaladı
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi2 yıl ago
Solino, 3 Yılda Türkiye’de Liderlik ve Avrupa’da İlk Sıralarda Yer Almayı Hedefliyor
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi2 yıl ago
Fabrika Çatısına Güneş Enerjisi Sistemi Kurulum Rehberi Yayınlandı
- Solar Teknolojileri1 yıl ago
YEO’dan geleceğin enerji teknolojileri için 3 önemli hamle
- Solar Teknolojileri1 yıl ago
LONGi, ilk Çinli güneş enerjisi şirketi olarak emisyon azaltma hedefleri için Bilim Temelli Hedef girişimi (SBTi) onayı aldı
- Solar Panel1 yıl ago
1.5 GW Tedarik Anlaşması: PV International ve LONGi, Hi-MO X6 Arka Temas Modülleri Dahil Anlaşmayı İmzaladı