Connect with us

GES Yatırımcıları

General Solar Enerji ve QNB Finansleasing’den iş birliği

Published

on

QNB Finansleasing yenilenebilir enerji ve güneş enerji santrallerinin kurulumu ve tasarımı konusunda önemli oyunculardan olan General Solar Enerji ile çatı üzeri güneş enerjisi santrallerinin kurulumu ve finansmanı çerçevesinde iş birliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol kapsamında öz tüketim amaçlı çatı üstü güneş enerjisi santrali yatırımı yapmak isteyen sanayicilere danışmanlık ve kurulum hizmetleri General Solar Enerji tarafından, yatırım finansmanı çözümü ise QNB Finansleasing tarafından sağlanacak.

Özellikle sanayiciler için elektrik faturası öder gibi leasing taksiti ödeyerek vade sonunda elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından bedelsiz karşılanmasını sağlanacak.

QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber, “Çevre ve iklim konusunda hassasiyetlerin arttığı bir dönemdeyiz. Çatı üzeri güneş enerjisi sistemi yatırımları hem cazibesi giderek artan alanlar arasında yerini alıyor hem de işletme sahiplerine enerji tasarrufu etme imkanı sunuyor. Hayata geçirdiğimiz iş birliğiyle de nakit akışlarına uygun finansman seçenekleri sunabileceğiz” dedi.

General Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş ise “Türkiye’nin birçok yerinde başarı ile tamamlanan projelerimiz, solar sektöründe sağlam ve emin adımlarla ilerlememiz adına iyi birer referans niteliğinde. GES yatırımcılarımıza işin her aşamasında kaliteli hizmet sağlamak adına finansman alanındaki iş birliğimizi de tamamlamış bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Yapılan iş birliği ile QNB Finansleasing ve General Solar Enerji, işletme ve fabrika sahiplerine güneş enerjisi santrali kurulumu ve finansmanı konularındaki bilgi ve deneyimleriyle her türlü desteği sağlayacaklar.

QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber ve General Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

GES Yatırımcıları

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti

Published

on

2024 yılında yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarına ağırlık veren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı 3,1 milyar TL gelir ile tamamladı. 2024’te yaklaşık 2 milyar TL net kâr açıklayan şirketin Türkiye’de depolamalı RES ve GES projeleri, İtalya’da ise RES projeleri ile ilgili yatırım çalışmaları devam ediyor. 

IC Holding’in enerji sektöründeki uzmanlığıyla yenilenebilir enerji alanında güçlü adımlar atan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan bilanço sonuçlarına göre 2024 yılında toplam gelirleri 3,1 milyar TL’yi bulan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yılı yaklaşık 2 milyar TL net kâr ile tamamladı. Aktif toplamı 38,3 milyar TL’ye ulaşan IC Enterra, 2024 yılında da güçlü nakit akışını korudu. 2024 yılında dokuz hidroelektrik santralinde toplam 1.053 GW saat elektrik üreten şirket, YEKA Erzin-2 güneş santralinin de devreye girmesiyle birlikte 2025 yılında elektrik üretimindeki gücünü daha da artırmış olacak.  

“2024 YILI PROJE GELİŞTİRME VE YATIRIMLAR AÇISINDAN İYİ BİR YIL OLDU”

2024 finansal sonuçlarını değerlendiren IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz halka arz sürecimiz oldukça başarılı geçti. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağlamayı sürdürdük. Hatay’da toplam mekanik kurulu gücü 136 MWm olan YEKA Erzin-2 GES projemizi kademeli olarak devreye aldık. Yıl içinde küresel pazarlarda ilk adımı İtalya ile attık. İtalya’da toplam 108 MW kapasiteli 2 RES projesinin yatırım süreçlerini devam ettiriyoruz. Yine bu ülkede greenfield ilave rüzgâr ve güneş projeleri geliştirme faaliyetlerini yürütüyoruz” dedi.

“YATIRIMCILARIMIZA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BÜYÜME VAAT EDİYORUZ”

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda büyüme stratejisini sürdürdüğünü belirten Taşkın Kızılok şunları söyledi:

“Erzincan’da 61 MW’lik Bağıştaş Hibrit GES Projesi’yle ilgili yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Toplam kurulu gücü 485 MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili de çalışmalarımız mevcut takvimimiz doğrultusunda ilerliyor. IC Enterra olarak güçlü finansal yapımız, kârlı iş modelimiz ve değerlerimizle yatırımcılarımıza sürdürülebilir bir büyüme vaat ediyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründe öncü olma vizyonumuzla, yeni teknolojiler ve verimliliği artıracağız.” 

Continue Reading

GES Yatırımcıları

Galata Wind ilk yurt dışı yatırımını Almanya’da gerçekleştiriyor

Published

on

Galata Wind 22 MW’lık bir Güneş Enerji Santrali projesiyle Almanya’nın güneyinde Agri-PV (Tarım GES) ve Batarya ünitesi inşaatına başlayacak. 

Yenilenebilir enerji alanında global bir oyuncu olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Galata Wind, yurt dışındaki yenilenebilir enerji yatırımlarını koordine etmek ve yatırım stratejilerini hayata geçirmek amacıyla kurduğu %100 bağlı ortaklığı Galata Wind Energy Global B.V.’nin Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk adımını attığını açıkladı.

Bu kapsamda, Galata Wind Energy Global B.V.’ye bağlı olarak Almanya’da faaliyet gösteren %100 bağlı ortaklığı SunSpark GmbH tarafından detaylı inceleme (Due Diligence) süreçleri başarıyla tamamlanarak 22 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin devir işlemleri gerçekleştirildi.

Almanya’nın güneyinde hayata geçirilecek olan santral, Tarım GES (Agri-PV) ve Batarya Ünitesi inşaatını kapsayacak şekilde planlandı. Devir işlemlerinin ardından, devam eden izin süreçlerinin kısa sürede tamamlanması ve santralin inşaata hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Galata Wind’in Avrupa’da sürdürdüğü proje geliştirme faaliyetleri kapsamında ilk ve önemli adımı attığını belirten ve değerlendirmede bulunan CEO’su Burak Kuyan şu açıklamada bulundu; “Bu proje, 2025-2027 arası yurt dışı yatırım vizyonumuz olan 300 MW’lık kapasitenin faaliyete geçmesine ve global bir oyuncu olma hedefimize önemli bir katkı sağlamasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 2025 yılında da büyüme stratejimiz kapsamında yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz. Yurt içi ve yurt dışında satın alma fırsatlarını yakından takip ederek, yenilenebilir enerji alanındaki konumumuzu her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 2030 yılına kadar yurt dışındaki projelerimizle birlikte yenilenebilir enerji kapasitemizi 1.000 MW’ın üzerine çıkarmayı ve böylelikle global bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” 

Continue Reading

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım 

Published

on

BSH Türkiye, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında yenilenebilir enerji dönüşümünde önemli bir adım attı. Çerkezköy’deki malzeme deposunun enerji tüketimi çatısına yerleştirilen fotovoltaik paneller ile karşılanacak. Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğündeki paneller yılda 3 GWh enerji üretimi ile 1.370 ton CO₂ emisyonunun önüne geçilmesini sağlayacak. 

BSH Türkiye, iklim ve çevre taahhütleri kapsamında sürdürülebilirlik odaklı dönüşümüne devam ediyor. Çerkezköy’de bulunan dev üretim yerleşkesinde bulunan malzeme deposu Fotovoltaik (PV) panelleri ile yenilenebilir enerji üretimine başladı. Malzeme deposunun çatısına yerleştirilen fotovoltaik paneller yılda 3 GWh enerji üretimi sağlayarak 1.370 ton CO₂ emisyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayan PV panelleri, malzeme deposunun yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılarken; tüm yerleşkenin yıllık elektrik tüketiminin de yüzde üçüne denk gelen miktarda yeşil enerji üretecek.

BSH Çerkezköy Tesis Yönetimi ve Türkiye Sürdürülebilirlik, Çevre ve İSG Yönetimi departmanlarının liderliğinde yürütülen proje, operasyonlarında kaynak verimliliğini artırmayı ve yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Elde edilen yenilenebilir enerji malzeme deposunun yıllık elektrik ihtiyacını tamamen karşılayarak Çerkezköy yerleşkesinin de karbon ayak izini azaltmasına önemli bir katkı sağlayacak.

Yenilenebilir enerji üretiminin artırılması hedefleniyor

Projenin ikinci aşamasında Çerkezköy kampüsündeki diğer uygun çatı alanlarına da PV sistemleri kurularak yeşil enerji üretiminin artırılması hedefleniyor. 2020 yılından bu yana tüm lokasyonlarında Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını karbon-nötr olarak gerçekleştiren BSH, önlenemeyen emisyonlar için karbon dengeleme projelerine destek verirken, 2030 yılına kadar kullanılan elektriğin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Continue Reading

Trendler