Solar Panel
Anadolu’da sanayinin güneş panelleri HT Solar’dan
Çin devletine ait tek güneş paneli üreticisi olan HT Solar, Generalsolar işbirliği ile Türkiye’nin dört bir yanında güneş enerjisi kullanımını destekleyerek, sanayi projelerinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Son olarak farklı sektörlerde hizmet veren firmaların Gaziantep’te toplam 14.5 MWp, Kilis’te 2.0 MWp ve Kahramanmaraş’ta 550 kWp kapasiteli çatı tipi GES projelerinde HT Solar’ın ürettiği güneş panelleri kullanıldı.
İstanbul Tuzla’daki fabrikasında yıllık 800 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar, Türkiye’de sanayide kullanımı günden güne artan güneş enerjisi projelerinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Güçlü finansal yapısı, kaliteli üretimi ve yüksek kapasitesi ile giderek artan talebe uygun güneş panelleri üreten HT Solar, kuruluşundan bugüne birçok ulusal ve uluslararası firmanın kendi enerjisini üretmesine öncülük eden, partner firma Generalsolar işbirliği ile farklı sektörlerden firmaların güneş paneli ihtiyacını karşılıyor. Son olarak Gaziantep’te toplam 14.5 MWp, Kilis’te 2.0 MWp ve Kahramanmaraş’ta 550 KWp kapasiteli çatı tipi GES projelerine güneş paneli tedarik eden HT Solar, sanayide güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşmasına da katkı sunuyor.
Generalsolar işbirliği ile firmalara kapsamlı hizmet
Güneş enerjisinden elektrik üretimi mevzuatının şekillenmesiyle Gaziantep’te 2012 yılında güneş paneli üretiminde faaliyete başlayan Generalsolar, 2013 yılında güneş enerji santrallerinin proje geliştirme, tasarım ve kurulumlarını da üstlenerek çalışmalarını genişletti. HT Solar, partner firma Generalsolar işbirliği ile yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımının ülke genelinde yaygınlaştırılması için katkı sunmaya devam ediyor. Bu işbirliği ile Gaziantep’te Özkaplan Carpet için 5.5 MWp, Köksan Pet ve Plastik için 4,2 MWp , Aslankaya Group için 2,4 MWp, Adnan AŞ için 1,4 MWp, Bilken Yumurta için 1 MWp olmak üzere toplamda 14,5 MWp kapasiteli; Kahramanmaraş’ta Marteks-Balsoy Tekstil Fabrikası için 550 KWp, Kilis’te ise Bayteks için 2 MWp kapasiteli projelere panel tedariki sağlandı.
Ürün portföyünü sürekli güncelliyor
İstanbul’da 32.000 m2’lik alana kurulu fabrikasında 60 ve 72 hücreli olmak üzere 2 farklı boyutta güneş paneli üretimi yapan HT Solar’ın ürün portföyünde Mono-Perc, Bifacial, Bifacial Half-Cut, Bifacial Şeffaf Backsheet, Bifacial Şeffaf Backsheet Half-Cut, Siyah Panel, Half-Cut gibi farklı özelliklere sahip güneş panelleri bulunuyor. Portföyünü pazarda giderek artan talebe uygun olarak güncelleyen şirket, üretim hattını 158,75mm’lik hücrelerle üretim yapmaya uygun hale getirdi. Yeni yatırımlarıyla birlikte, 2021 yılından itibaren 166mm ve 182mm’lik hücrelerle de üretime başlayacak olan HT Solar, hem Türkiye pazarına hem de global pazara en yenilikçi ürünleriyle güneş paneli tedarik ediyor.
Büyük Ölçekli Güneş Projeleri
GE Vernova ve Kalyon PV, 157 MW’lık güneş enerjisi projesi için sözleşme imzaladı
GE Vernova, Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş.’nin (Kalyon PV) Viranşehir’deki güneş enerjisi projesine gelişmiş FLEXINVERTERTM güneş enerjisi santrali teknolojisinin yanı sıra tasarım ve mühendislik hizmetleri sağlayacak. GE Vernova’nın FLEXINVERTERTM teknolojisini Türkiye’de konuşlandırması, halihazırda devam eden ve yürütülmesi planlanan projelerin 2,5 GWp/1,9 GWe’lik bir toplam güneş enerjisi kapasitesine ulaşmasını sağlayacak
GE Vernova A.Ş., Kalyon PV’ye ait Şanlıurfa Viranşehir’deki güneş enerjisi santralinin FLEXINVERTER™ teknolojisinin yanı sıra tasarım ve mühendislik hizmetlerini tedarik etmek üzere Kalyon PV ile sözleşme imzaladı. GE Vernova’nın bölgedeki çözüm ortağı Inogen, güneş enerjisi santralinin inşaatı ve kurulumundan sorumlu olacak.
GE Vernova’nın güneş enerjisi santralinin, 157 megavatlık (MW) güneş fotovoltaik (PV) fabrikasına enerji sağlaması planlanıyor. Böylelikle Kalyon Enerji, Türkiye’de %100 yenilenebilir elektrik kullanarak güneş paneli üreten ilk şirketlerden biri olacak.
Kalyon PV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin temiz enerjiye geçişinde itici güç olmaktan gurur duyuyoruz. Güneş paneli üretimine yaptığımız yatırımlar ve büyük ölçekli güneş enerjisi santrallerine sağladığımız bu güneş panelleri ile sadece sürdürülebilir enerji çözümleri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yarattığımız istihdam ile Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkıda bulunuyoruz.” dedi.
GE Vernova’nın Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Güneş Enerjisi ve Depolama Çözümleri Sorumlusu Megi Gabriyel, “Türkiye’de birçok Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projesini başarıyla hayata geçirdikten sonra, şimdi Kalyon PV’nin Viranşehir’deki güneş enerjisi santrali gibi santrallerin öz tüketimleri için PV projeleri ve büyük ölçekli depolamayı da içeren yenilenebilir hibrit projeler aracılığıyla şebeke ölçeğinde sabit güç üretmek isteyen endüstrilere odaklanıyoruz.” dedi ve müşterilerini desteklemek için ihracat kredi kuruluşlarının desteğini de içeren kapsamlı bir finansman sunduklarını vurgulayan Gabriyel, “Bu finansman paketi, enerji sektöründe yenilenebilir enerji teknolojilerinin benimsenmesini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için rekabetçi finansman seçenekleri sunmamıza olanak sağlıyor.” dedi.
GE Vernova’nın FLEXINVERTER TM teknolojisi, halihazırda devam eden ve yürütülmesi planlanan projelerde 2,5 GWp/1,9 GWe kombine güneş enerjisi kapasitesiyle, Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişiminde çok önemli bir rol oynamaktadır.
Inogen Grubu Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Soydan, “GE Vernova ile olan stratejik ilişkimiz sayesinde tedarik zinciri ve saha faaliyetlerinin koordinasyonunu eksiksiz bir şekilde yürütüp projedeki temel zorlukların üstesinden başarıyla geliyoruz. Bununla birlikte bini aşkın çalışandan oluşan profesyonel ekiplerimiz, Viranşehir santralinin kurulum ve işletme süreçlerinde sürekli ve anında müdahale desteği sağlayacak.” dedi.
Bu iş birliği, GE Vernova‘nın FLEXINVERTERTM güneş enerjisi teknolojisini kullanan Kalyon Enerji’nin Konya Karapınar ilindeki 1.347 MWp/1.000 MWe Karapınar Güneş Enerjisi Santrali kapsamındaki mevcut iş birliğimizin başarısı üzerine inşa ediliyor. 2023 yılında yürütülmeye başlanan Karapınar tesisi, Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük tek güneş enerjisi kaynağıdır. Bu proje büyük ölçekli güneş ve rüzgâr santrallerinin gelişimini kolaylaştıran YEKA programı kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan ilk Türk güneş enerjisi YEKA GES İhalesinin bir parçasıdır.
Türkiye’nin hızla büyüyen elektrik talebi ve karbon emisyonlarını azaltma taahhüdü; yenilenebilir enerji sektörünü hızla genişletmekte ve güneş enerjisini bu büyümenin temel itici gücü olarak konumlandırmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre; Türkiye, 2035 yılına kadar yaklaşık %500 artışla 52,9 GW’a ulaşacağı tahmini ile 2017 ile 2027 yılları arasında 10 GW’lık büyük bir güneş enerjisi kapasitesini faaliyete geçirmeyi planlamaktadır.
Ayrıca, GE Vernova, Türkiye’nin depolama ile yenilenebilir enerji projelerinin bir sonraki aşamasını desteklemek için finansman ile birlikte Pil Enerjisi Depolama Çözümü FLEXRESERVOIR™’i konuşlandırma konusunda benzersiz bir konuma sahiptir.
Solar Panel
LONGi, Silikon Heterojunction Arka-Kontakt (HBC) Güneş Hücrelerinin Verimliliğinde %27.09 ile Yeni Bir Dünya Rekoru Kırdı
Dünya lideri güneş teknolojisi şirketi LONGi, Almanya’daki Hamelin Güneş Enerjisi Araştırma Enstitüsü (ISFH) tarafından onaylanan kristal silikon Heterojunction Arka Kontakt (HBC) güneş hücrelerinin verimliliğinde %27.09 ile yeni bir dünya rekoru kırdı. HBC hücresi, LONGi tarafından tamamen lazer desenleme işlemi kullanılarak bağımsız olarak geliştirildi. Bu, LONGi‘nin Kasım 2022’deki kendi %26.81 verimlilik rekorunu kıran tek kristalli silikon güneş hücreleri için yeni bir dünya rekorudur.
Yüksek Desenleme Maliyeti Sorununu Çözen Tüm-Lazer Desenleme İşlemi
Arka-kontakt hücreler için yüksek desenleme maliyeti sorununu azaltmak için, LONGi’nin Ar-Ge ekibi pahalı fotolitografi işleminden vazgeçerek, başarılı bir şekilde tüm-lazer desenleme işlemi geliştirdi. Bu işlem, %27.09 verimlilikle yeni rekor hücre için kullanıldı.
İndiyum Kullanımının Azaltılmasıyla Daha Fazla Maliyet Düşüşü
HBC hücrelerinin iki yüzlü heterojunction güneş hücrelerine göre bir başka avantajı, indiyum kalay oksit katmanlarının (ITO) azaltılmış kullanımıdır. Sürekli teknolojik gelişmelerle LONGi, indiyum kullanımını azaltılmış ultra ince saydam iletken oksit (TCO) katmanı geliştirdi. Rekor hücrenin indiyum kullanımı, geleneksel iki yüzlü heterojunction güneş hücrelerinkinin sadece 1/5’idir, bu da daha fazla maliyet tasarrufu sağlar.
“İnovasyon, işletmelerin temel rekabet gücüdür ve LONGi, ‘güneş enerjisinden en iyi şekilde yararlanarak yeşil bir dünya inşa etmeye’ kendini adamıştır. Biz LONGi olarak, fotovoltaiklerin dünya çapında enerji geçişinde kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz,” dedi LONGi’nin Kurucusu ve Başkanı Zhenguo Li. Li, şirketin yüksek kaliteli ürünler ve yüksek verimlilikli güneş hücre teknolojisi konusundaki sürekli arayışını vurguladı.
Solar Panel
Fotovoltaik bilim adamı Back Contact teknolojisini geleceğin hücre teknolojisi olarak görüyor
- Solar Panel11 ay ago
Fotovoltaik bilim adamı Back Contact teknolojisini geleceğin hücre teknolojisi olarak görüyor
- İletim ve Enerji Depolama Teçhizatı2 yıl ago
“SOLARŞARJ” elektrikli araç şarj istasyonu lisansını aldı!
- Çatı Üstü Güneş Enerjisi1 yıl ago
Borsada ‘Güneş’e yatırım CW Enerji ile büyüyecek
- Solar Panel10 ay ago
LONGi, Silikon Heterojunction Arka-Kontakt (HBC) Güneş Hücrelerinin Verimliliğinde %27.09 ile Yeni Bir Dünya Rekoru Kırdı
- GES Yatırımcıları2 yıl ago
Türkiye, güneş enerjisi kapasitesini 2035’e kadar yaklaşık %450 artıracak
- Sektör Haberleri11 ay ago
FOX ESS ve ASUNIM, Türkiye ve İberya pazarlarına invertör ve enerji depolama çözümleri tedarik sözleşmesi imzaladı
- Solar Panel2 yıl ago
Solkompaniet ve Bouygues Energies & Services, İsveç güneş PV pazarında işbirliğine başlıyor
- İletim ve Enerji Depolama Teçhizatı2 yıl ago
Sayaç ve elektrik arızaları önceden tespit edilebilecek